SON DAKİKA
Hava Durumu

TTB Başkanının gözaltına alınmasına tepkiler

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla gözaltına alınması tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2022 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TTB Başkanının gözaltına alınmasına tepkiler

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, terör örgütü PKK'ye yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullanıldığı iddialarının incelenmesi yönünde yaptığı açıklamalar üzerine, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınması tepkilere neden oldu.

Türk Tabipleri Birliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bir süredir yürütülen linç kampanyasının ardından bugün gözaltına alınan hocamız Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya yapılanları asla kabul etmiyoruz. Hocamıza ve örgütümüze sahip çıkarak mücadelemizi sürdüreceğiz!" denildi.

Türk Tabipleri Birliği'nde, çeşitli sendika ve meslek örgütleri tarafından yapılan ortak basın toplantısında TTB Başkanı Fincancı'nın iktidar çevrelerinin hedef göstermesi sonucu gerçekleştiği ileri sürüldü. Başsavcılığın soruşturmasına ilişkin olarak ifadeye gidileceğinin belirtilmesine rağmen gözaltının gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, soruşturma ve gözaltının hukuki bir dayanağı olmadığı ifade edilerek, Şebnem Korur Fincancı'nın lince maruz bırakıldığı kaydedildi.

TTB'de çeşitli sendika ve meslek örgütleri tarafından ortak basın toplantısı yapıldı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına tepki göstererek, bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti. Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB’ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!" dedi.

Ali Babacan'ın tepkisi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ali Babacan da, TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınmasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin itibarı Şebnem Korur Fincancı’nın bir konuşmasıyla zedelenmez. Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız. Fikirlerin doğruluğunu yanlışlığını, özgür tartışma ortamlarında konuşabiliriz. Yargı sopası altında değil." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.