SON DAKİKA
Hava Durumu

TKP'nin Bursa Büyükşehir Adayı belli oldu

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 31 Mart Yerel Seçimleri için 55 ilde ve ilçelerinde belediye başkan adaylarını açıkladı. TKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevil Özkul oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TKP'nin Bursa Büyükşehir Adayı belli oldu

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 31 Mart Yerel Seçimlerine Türkiye’nin her yerinde belediye meclisi üyesi adayları, 55 ilde ve ilçelerinde ise belediye başkan adayları ile gireceklerini duyurdu.

TKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevil Özkul oldu. İlçelerde ise Kestel'de Barış Erakkuş, Mudanya'da Fırat Can Güngör, Nilüfer'de Gülsev Dirik, Osmangazi'de Rayif Yiğit, Yenişehir'de Asuman Tanju Hürcan, Yıldırım'da İsmail Özsoy aday gösterildi. 

TKP bugün İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı yaptı. 

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Biz marksist bir partiyiz. Her şeyi değiştirecek olanın merkezi siyasi iktidar olduğunu biliriz. Ancak yerel seçimler, düzende kimi gedikler açmanın olanaklarını sunuyor” dedi.

TKP’nin bir diğer hedefi, belediye meclislerine olabildiğince çok üye sokmak. Okuyan, “Bu meclisler rantın paylaşıldığı, yolsuzlukların döndüğü yerler ve buralarda iktidarla muhalefet arasında hiçbir fark yok.” dedi.

Listeler incelendiğinde meclis üye adaylarının çoğunluğunun inşaatçı veya emlakçı olduğuna işaret eden Okuyan, “Bunu teşhir edecek, buna itiraz edecek birileri lazım. Tek bir komünist meclis üyesi bile buraya çomak sokar” dedi.

TKP tüm Türkiye’de seçim pusulasında yer alacak

TKP 55 ilde ve çok sayıda ilçede belediye başkan adayı çıkaracak. TKP, başvurularda aksaklık yaşanan birkaç yerellik dışında tüm Türkiye’de belediye meclis üyeliği için kendi listesiyle girecek.

TKP’nin başka güçlerle ittifak içerisinde girdiği tek ilçe, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun aday olduğu Kadıköy.

CHP ve DEM Parti’ye hiçbir yerellikte destek yok 

Kemal Okuyan, TKP’nin tavrının iyi bilindiğini, komünistlerin hiçbir düzen partisiyle pazarlık masasına oturmadığını, bunlara destek vermeyeceğini açıkladı.

CHP’yle pazarlık yapılmasında hiçbir solculuk bulmadıklarını belirten Okuyan, “Bize de ulaşmaya çalıştılar. Ancak duruşumuz net. Türkiye’de solun CHP ve DEM Parti gölgesinden kurtulması lazım. Kimseyle pazarlık yapmadık, bu partilere destek vermeyeceğiz” dedi.

Okuyan, CHP’nin büyük sermayenin partisi olduğunu, TKP’nin hiçbir zaman CHP’nin kuyruğunda siyaset yapmayacağını belirtti. TKP Genel Sekreteri, “Türkiye solunun da CHP ve DEM Parti etrafındaki gri alanda siyaset yapma çabalarını doğru bulmuyoruz. AKP’nin kazanmamasını, Türkiye’nin sağcıların eline kalmamasını istiyorsak, bizim ayağa kalkmamız, dik durmamız gerek.” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.