SON DAKİKA
Hava Durumu

TİP Bursa 2. Bölgede aday göstermeyecek

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 'ortak liste' çağrılarına yönelik yaptığı açıklamada, iki partinin seçime girmesi halinde milletvekili çıkarma şansının taraflar için riskli olduğu Bursa'nın ikinci bölgesinde seçime girmeme kararı aldıklarını belirterek Yeşil Sol Parti'ye oy verme çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TİP Bursa 2. Bölgede aday göstermeyecek

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın genel seçimlere tek listeyle girilmesi önerileri ve bunun üzerinden yürütülen tartışmalara dair sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gülten Kışanak, seçimlere “ortak liste” ile girilmesine yönelik çağrıda bulunmuştu. Baş, öneri ve eleştirileri özenle ele aldıklarını, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın güçlendirilmesi için her türlü çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Baş, liste çıkarmayacakları illeri şöyle açıkladı: 

"Partimiz, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş. Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'ın da dahil olduğu bir dizi ilde seçime girmeyeceğini müttefikleriyle paylaşmıştır. Partimiz, iki partinin seçime girmesi halinde milletvekili çıkarma şansının taraflar için riskli olduğu Aydın, Bursa ve İzmir'in birer bölgesi, Kocaeli ve Manisa'da seçime girmeme ve Yeşil Sol Parti'ye oy çağrısı yapma eğilimini müttefikleriyle paylaşmıştır. Partimiz, yasalar gereği seçime katılmak zorunda olduğu en az 41 ilin belirlenmesinde de sadece Yeşil Sol Parti'ye değil, diğer muhalefet güçlerine de zarar vermemeyi esas almıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.