SON DAKİKA
Hava Durumu

SP lideri Karamollaoğlu: Tayyip bey, hala BOP’un eş başkanı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hala Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) eş başkanı olduğunu ileri sürdü. Karamollaoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun bir tane pozu yok ama Tayyip Beyin siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
SP lideri Karamollaoğlu: Tayyip bey, hala BOP’un eş başkanı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Siyonist çevreler Erbakan Hocamızı içselleştiremedi. O zaman ABD, kendisine adam aradı. Tayyip Bey’in siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var. Bu ABD’nin kendisini desteklediğinin en açık delili. Tayyip Bey, BOP’un hâlâ eş başkanı” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “koltuğuna ısındığını ve bırakmak istemediği için üçüncü kez aday olduğunu” söyleyen Karamollaoğlu, “Yargılanmaktan da korkuyor” dedi.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel'e konuşan Karamollaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Parlamenter sisteme geçişle ilgili olarak anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"360’ın üzerinde oy lazım. 400’ün üzerinde olursa Meclis’te değiştiriliyor ama 360’tan fazla ise referanduma gitmek gerekiyor. 360 altında ise anayasa değişikliğini yapmak mümkün değil. Meclis’te çoğunluğu kazandığımızda Millet İttifakı olarak, 360’ı ilk gün yakalayamasak bile zaman içinde onlar da bu değişikliğe razı olacaklardır. AKP muhalefete düşünce ‘Değiştirelim’ diyecek. O zaman referanduma gerek kalmadan değişiklik yapılabilecek.”

Erdoğan’ın üçüncü kez aday oluşu: Yargılanmaktan korkuyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “koltuğuna ısındığını ve bırakmak istemediği için üçüncü kez aday olduğunu” söyleyen Karamollaoğlu, “yargılanmaktan da korkuyor” dedi. Karamollaoğlu, “Tedbir alınıyordur. Ama bu tedbirler her şeyin üzerini örtmeye yetmez. Ama bu kin, nefret, öç alma duygusuyla olursa insanı yanlışa götürebilir. İktidara gelindiğinde tüm çalışmalar gözden geçirilir, yanlış varsa hesabı sorulur. Yaptığı bir yanlış varsa bundan da endişe duyuyor olabilir. Örneğin 100’e yapılacak iş 500’e yapılıyor. Bunun üzerini örtmek mümkün olmaz ki. Yarın hesaplar ortaya döküldüğünde net biçimde görülür” diye konuştu.

Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “ABD’nin desteğini alıyor” söylemine ise şöyle yanıt verdi:

“Kılıçdaroğlu’nun ABD Başkanı ile bir tane pozu yok. Ama Tayyip Bey'in siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var. Bu ABD’nin kendisini desteklediğinin en açık delili. Sonra da gitti, ‘Milli görüş gömleğini çıkardım’ dedim. Siyonist lobisi Erdoğan’a cesaret madalyası verdi. Neden? Erbakan Hoca'ya koyduğu tavır ve Türkiye‘yi hangi noktaya götüreceği konusunda yaptığı vaatlerden dolayı.

“Uçakları var, motoru nerede?”

Vaatlerini gerçekleştirdi. Savunma sanayide şunu yaptık bunu yaptık, Hepsi hikaye. SİHA’lar yapıldı ama bu Tayyip Bey'in değil SİHA’yı yapanların başarısı. Uçakları var, motoru nerede? Eskişehir’de devletin jet motor fabrikası var, modeller üretilmiş. Bir tanesi bile uçaklara, helikopterlere takılmadı. Erbakan hocamızı mahkum eden mahkeme onun zamanında karar aldı.

ABD politikalarına karşı bir tavır sergilemiyor ve İsrail ile iç içe. Erdoğan, şu anda İsrail’in Orta Doğu’daki tek dostudur.

“BOP’un esas adı Büyük İsrail Projesi”

ABD’ye gidip geldikten sonra, ‘ben Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ dedi. Ama ne olduğunu anlatmadı, sonradan biz öğreniyoruz ki BOP’un esas adı Büyük İsrail Projesi. İsrail Nil’den Fırat’a kadar olan toprakların kendilerine vaat edildiğine inanıyor. Orada şu anda iskan edilen bizler dahil herkesi kendi topraklarında olmakla suçluyor. Tayyip Bey, BOP’un hâlâ eş başkanı."

“Muharrem Bey'in adaylığı zarar veriyor, AKP’ye destek veriyorsan çık söyle!”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin adaylığı için, “zarar veriyor” diyen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Muharrem Bey'in böyle bir adımı neden attığını anlamıyorum. Bu mantıklı değil. AKP’ye destek veriyorsan çık söyle. Bu AKP’nin işine yarayan bir adım. Aklım almıyor. Böyle bir mantık doğru değil. Buna rağmen milletin sağ duyusunun hakim olacağını, birinci turda bu işin biteceğini ümit ediyorum.”

İstanbul Sözleşmesi

Karamollaoğlu, “İstanbul Sözleşmesi konusu sizin açınızdan ittifak içinde tartışmalı görünüyor, ne dersiniz” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“İstanbul Sözleşmesi lafzını kullanmadan tüm siyasi parti liderlerine aktardım. Şu anda dünyada iki büyük tehlike var. Biri ailenin tahrip olması. ABD, AB bunun için ciddi hamle içinde. Trump mahkemeye, düştü ifade verdi. Son çıkışı ‘geldiğimde eş cinsel evliliği kaldıracağım’ dedi. Aile toplumun temelidir, aile tahrip olursa toplum tahrip olur. Böyle bir konuda bizim tavizimiz olmaz. İkincisi de BOP. Dünyayı bir felakete doğru götürüyor. Bu, yalnızca Türkiye’yi değil dünyanın şeklini değiştirecek bir proje."

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.