SON DAKİKA
Hava Durumu

SOL Parti’den Bursa'da "Yeter" eylemi

SOL Parti Bursa İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen "Yeter" eyleminde iktidar protesto edildi. Yürüyüşün ardından Kent Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Bu ülkenin tüm muhalefet güçleri ve yurtsever insanlarıyla omuz omuza vereceğiz. Onları hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne mutlaka ama mutlaka göndereceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
SOL Parti’den Bursa'da "Yeter" eylemi

SOL Parti Bursa İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen Halk Buluşmasında AKP iktidarının Türkiye'yi getirdiği tabloya dikkat çekilerek, tüm demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile bu gidişata son verilmesi gerektiği vurgulandı. "Pahalılığa ve Yoksulluğa Yeter" sloganıyla gerçekleştirilen buluşmada sık sık "Söz, yetki karar halka", "Faşizme karşı omuz omuza", "AKP halka hesap verecek", "Gençlik gönderecek" sloganları atıldı.

Saat 12.00'de BursaRay'ın Osmangazi İstasyonu arkasında buluşan SOL Partililer buradan pankart, parti bayrağı ve dövizlerle sloganlar atarak Kent Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Kent Meydanı'nda toplanan kitleye seslenen SOL Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt, buluşmaya Bursa’da fabrikalarda direnen işçilerin de katıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü gerçekleştirdiği Bursa mitingini hatırlatan Kurt, Erdoğan'ın 14 Mayıs 1950'de yapılan seçimlere atıfta bulunarak dile getirdiği Demokrat Parti'nin seçim sloganı olan “Yeter, söz milletin” sözüne dikkat çekerek, “Düşünün, 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar ve 20 yılın sonunda kendi kendilerine yeter diyecek duruma geldiler. Bu ülkede alınan her kararı iki dudağı arasına sıkıştırmaya çalışan zat ‘Söz milletin’ diyebiliyor. 20 yıllık iktidarınızda hangi kararı bu halka sordunuz diye adama sormazlar mı?” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Meclis’te kabul edilen Uludağ Alan Başkanlığı Yasası'na değinen Uğur Kurt, “Hangi yasayı çıkartırsanız çıkartın, Uludağ’ın daha fazla ranta açılmasına izin vermeyeceğiz, buna hep birlikte direneceğiz. Herkes bilsin, ferman saltanat heveslilerininse, meydanlar, alanlar, bizim. Dağıyla, taşıyla, ormanıyla suyuyla, tüm dokusuyla, bu kent bizim" diye konuştu.

'AKP iktidarını tarihin çöplüğüne göndereceğiz'

Mayıs ayında yapılacak seçimlerin AKP’nin son seçimi olacağını söyleyen SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen de, "Bu ülke topraklarında Denizlerden, Mahirlerden, Fikri Sönmezlerden aldığımız güçle meydan okuyoruz. Sizin hilelerinizi de zorbalığınızı da hepsini bu ülkenin başından def edeceğiz. Onlar yeni baskılar, hileler, yasaklarla kaybedecekleri seçimi kazanmak için her türlü hileye başvuracaklar. Ama bu kez bu meydandan ilan ediyoruz. Bu ülkenin tüm muhalefet güçleri ve yurtsever insanlarıyla omuz omuza vereceğiz. Onları hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne mutlaka ama mutlaka göndereceğiz" dedi.

Seçimin ilk turda sonuçlanması gerektiğinin altını çizen İşleyen, muhalefete yaptığı çağrıda ülkenin ezilen kesimlerinin yok sayılmaması uyarısında bulundu.

Buluşmada söz alan Barutçu Tekstil işçilerinden biri de fabrikada 6 yıldır çalıştığını ancak kötü çalışma koşulları nedeniyle sendikaya üye oldukları için 9 kadın işçi olarak işten atıldıklarını dile getirdi. 98 gündür direnişlerine devam ettiklerini dile getiren işçi, tüm Bursalılar’a da direnişe destek çağrısında bulundu.

SOL Parti'nin Bursa'daki buluşmasına gençlerden de yoğun katılım oldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.