SON DAKİKA
Hava Durumu

'Şirketlere, yemek firmalarına bayiler üzerinden BESAŞ ekmeği satıldı'

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu'nu ziyaret etti. Çırakoğlu, şirketlere, yemek firmalarına direkt olmasa da bayiler üzerinden BESAŞ ekmeği satıldığını belirterek, "Geçmişte belediye başkanları, özellikle baskı yaptılar büyük fabrikalara, bizden alın ekmeği diye telefon ettiler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2022 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Şirketlere, yemek firmalarına bayiler üzerinden BESAŞ ekmeği satıldı'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Fırıncılar Derneği'nin ardından bugün de Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu'nu ziyaret etti. Karaca, BESAŞ ekmek kuyrukları ile ilgili gelinen noktayı değerlendirdi. Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu da fırıncı esnafının çok zor günler geçirdiğini kaydederek, "Bursa'da yapısal sorunlarımız var, bu işleri çözmemiz lazım. Eğer fırıncı esnafının ayakta durmasını istiyorsak bu sorunlar belli, bunları teker teker çözmemiz lazım" diye konuştu.

"FIRINCILAR ÇOK ZORDA, YAPISAL SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ"

Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu şirketlere, yemek firmalarına direkt olmasa da bayiler üzerinden BESAŞ ekmeği satıldığını belirterek, "Geçmişte belediye başkanları, özellikle baskı yaptılar büyük fabrikalara, bizden alın ekmeği diye telefon ettiler" bilgisini verdi. Fırıncılar Odası'nın gerektiğinde alım gücü düşük vatandaşa BESAŞ ekmeğinden de ucuz fiyata ekmek satacak gücü olduğunu da belirten Çırakoğlu, sözü ruhsatsız fırınlara getirerek şunları söyledi:

"Temel hedefimiz insanımızın alım gücünü yükseltmek. Bunu yapmadıktan sonra bu sorunları çözemeyiz. Sıkıntı nerede biliyor musunuz? Bursa'da fırıncılar çok zor durumda. Bursa'da yapısal sorunlarımız var, bu işleri çözmemiz lazım. Eğer fırıncı esnafının ayakta durmasını istiyorsak bu sorunlar belli, bunları teker teker çözmemiz lazım. Çözersek işler rayına girer. Evine ekmek götüremeyecek hiç kimseyi ekmeksiz bırakmayız, bizim bu gücümüz var. Ama biz her şeyi yasal, ahlaki ve ticari olan, her şeyi vergilendirilmiş, her mamûlü kayıt altına alınıp ucuz ekmeği nasıl sağlayacağımızı kamu kurumuyla özel işletmelerle hep beraber bu işi çözmemiz lazım. Başka çaremiz yok."

"3 KİŞİYLE ZİYARET EDECEKTİK, BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK ZORUNDA BIRAKILDIK"

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da, BESAŞ bayilerindeki kuyrukları bizzat gözlemlediğini, vatandaşın ekmeğe ulaşamadığını belirterek şunları söyledi:

"Sorularımız belli, cevabını istiyoruz. Örneğin 5-6 Ocak'ta kaç ekmek ürettiler, bayilere kaçar adet gönderdiler bunun listesini versinler. Hangi bayiye kaç adet gidiyor bilelim, ne sakıncası var? Fırıncılar diyor ki, şirketlere toplu ekmek satışı önlenemiyor. Lokantalara, catering firmalarına, şirketlere binlerce ekmek gidiyor. Biz o şirketlerin de durumunu anlıyoruz, onların da zorluklar içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama BESAŞ ekmeği, BESAŞ'ın temel kuruluş amacı doğrultusunda satılmalı. Fırıncıların da üzerine basa basa söylediği gibi, fırıncılarının mağdur olmaması için bayiler üzerinden ya da direkt toplu ekmek satışı yapılmasından vazgeçilmeli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.