SON DAKİKA
Hava Durumu

Şener, Erdoğan'ın yanındaki 3 ismi açıkladı

CHP'nin Konya milletvekilli adayı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001'de partiyi kurarken 'icazet' almak için Pensilvanya'ya gittiği iddialarına ilişkin, "Erdoğan'ın o kritik ABD seyahati... AK Parti kuruluş çalışmalarına başlamadan önce apar topar gidilen ABD seyahati... Yanında kimler mi var? Ahmet Ergün, Ali İbiş ve Turhan Çömez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şener, Erdoğan'ın yanındaki 3 ismi açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001'de partiyi kurarken 'icazet' almak için Pensilvanya'ya gittiğini iddia etmişti. İnce, miting meydanlarında Erdoğan'a, "Sana bir soru; herkese FETÖ'cü dedin, sen 2001'de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya'ya gittin mi gitmedin mi? Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum." sorusunu yöneltmişti. 

Bunun üzerine 'icazet' tartışmaları başlamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce hakkında suç duyurusunda bulunmuştu ve manevi tazminat davası açmıştı. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan CHP'nin Konya Milletvekilli adayı Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın 'icazet' almak için birlikte gittiği isimleri açıkladı. Seçim çalışmaları kapsamında Konya'da bulunan Şener, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Erdoğan, ABD'ye gitti mi, gitmedi mi? Bir polemiktir almış başını gidiyor! Sayın Erdoğan olanı-biteni açıkça anlatmak yerine, niçin 'ispat edin' diye zorlar, anlamıyorum. Elbette onun ABD ziyaretleri, önceki başbakanların da, cumhurbaşkanlarının da toplam ziyaretinden fazladır. AK Parti 2001 Ağustos'unda kuruldu. Kuruluş çalışmalarına bir yıl önce yoğunlaşılmıştı. Ve onun öncesinde Erdoğan'ın bir ABD ziyareti var; Mayıs 2000'de... Erdoğan'ın o kritik ABD seyahati...AK Parti kuruluş çalışmalarına başlamadan önce apar topar gidilen ABD seyahati... Yanında kimler mi var? Ahmet Ergün, Ali İbiş ve Turhan Çömez... Bu seyahatte bir Pensilvanya durağı var mı dersiniz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.