SON DAKİKA
Hava Durumu

'Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail’le pazarlık yapıldı'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail’le pazarlık yapıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2022 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2022 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail’le pazarlık yapıldı'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun İstanbul'da yaşayan ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında basın açıklamasında bulundu.

"Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail’le pazarlık yapıldı" diyen Kılıçdaroğlu, Çetin Topçuoğlu’nun ailesine yaptığı ziyaretin nedenini şöyle açıkladı:

"Bu dava bitmiş bir dava değildir. Biz bu davayı kapatmış değiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. O nedenle geldim; oturduk, konuştuk, dertleştik. Olayı anlatan kardeşimiz gözyaşlarını tutamadı. Hala bu acı yaşanıyor. Bunu çözmek zorundayız. Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız. Bazı istekleri oldu, o isteklerin de takipçisi olacağız."

Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin şunları söyledi:

"Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız, her türlü eleştiriyi yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz, üç beş dolar için yani üç beş kuruş için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaldırması mümkün değildir. Bu ülkenin bir itibarı vardır, bir saygınlığı vardır bu ülkenin. Siz nasıl bu ülkenin saygınlığını, itibarını yerle bir edersiniz üç beş kuruş için! Türkiye topraklarında bir cinayet işleniyor. Selman buraya gelmeden önce cinayet dosyası da kapatılıyor. Onu da araştıracağız. O dosya da bizim için kapanmış bir dosya değildir. Onun da gereğini yapacağız. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gider insanları öldürürüm, bir konsoloslukta öldürürüm, ondan sonra üstünü kapatırız, böylece Türkiye’de istediğim yerde cinayeti işlerim diye öyle bir hevese de kapılmasın. Bu dersi vermezseniz o hevese kapılanlar olur. Bu dersi vermek zorundayız. Bu da bizim hedeflerimizden birisi, amaçlarımızdan birisidir. Türkiye’nin itibarına hiç kimse gölge düşüremez.

Erdoğan’la oynuyorlar biliyorum. Aynı kayığa bindiler onu da gayet iyi biliyorum. Aynı kayığa binebilirsin, dosyanın üstünü örtebilirsin ama Allah’ın izniyle yakında iktidar olacağız, dosyaların nasıl açıldığını, hesapların nasıl sorulduğunu, Türkiye’nin itibarının nasıl korunduğunu herkese duyuracağız. Bütün dünyaya da duyuracağız. Bu ülke itibarlı bir ülkedir, saygın bir ülkedir. Ülkenin itibarını devleti yöneten birisi ayaklar altına alamaz."

Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'den görüşme talep ettiğini fakat görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.