SON DAKİKA
Hava Durumu

'Şehir hastanelerine misafirhane gerekiyor'

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, sayısı artan her şehir hastanelerine hasta ve hasta yakınlarının düşük ücretle yararlanabileceği misafirhaneler yapılması gerektiğini belirterek ilgili bakanlıkları bu konuda göreve çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Şehir hastanelerine misafirhane gerekiyor'

4’ü İstanbul ve 2’si Ankara’da olmak üzere Türkiye genelinde açılan yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli 20 şehir hastanesi, vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. İnşaatı devam eden 13 projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye genelinde şehir hastanesi sayısı 33’e, yatak kapasitesi ise yaklaşık 45 bine ulaşacak. Ancak hastanelerin sadece bulundukları illere değil, çevre şehirlere hizmet veriyor olması, yine inşa edildikleri bölgelerin kent ve ilçe merkezlerine olan uzaklığı, hasta ve hasta yakınları için konaklama sorununu gündeme getiriyor.

Bu yöndeki yoğun vatandaş şikâyet ve taleplerini dikkate alan MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, konuyu TBMM’ye taşıdı. Genel Kurul'da söz alan Vahapoğlu, şehir hastanelerinin her türlü sağlık ihtiyacının aynı kampüste karşılanabildiği, ileri teknoloji ve tıbbi imkanlara sahip kuruluşlar olduğunu hatırlattı. Söz konusu sağlık kuruluşlarının sadece bulundukları şehre değil komşu illere de hizmet verir hale geldiğini vurgulayan Milletvekili Vahapoğlu, şöyle devam etti:

"Ben ve ailem de şehir hastanelerinden yararlanmaktayız. Tedavi görmek amacıyla başka illerden bu hastanelere gelen, tedavileri ve tahlil sonuçları ileri bir güne kalan, yatış verilme zorunluluğu bulunmayan hastaların bir kısmı hastane içerisindeki koltuklarda, araçlarda ya da hava şartlarına göre bahçe de konaklamaktadır. Şehir hastanelerinde aynı kampüs içinde hasta ve refakatçisinin yararlanacağı misafirhane açılması ve bu misafirhanelerde kamu misafirhanelerinde uygulanan en düşük ücretin alınması vatandaşımızın geçici barınma ihtiyacını karşılayacaktır. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı konuya el atmaya davet ediyorum."

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu

Kayseri örneği

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın vatandaşın bu yöndeki taleplerini mutlaka dikkate alacağını belirten Vahapoğlu, konuya yerel yönetimlerle hayırseverleri de duyarlı olmaya çağırdı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın hayırsever İştahlı Ailesi’nin katkısıyla projelendirdiği ‘Hasta Yakınları Misafirhanesi’nin örnek alınmasını isteyen Vahapoğlu, “Hem Kayseri Şehir Hastanemizin hem de Erciyes Üniversitemizin karşısında tamamlanma aşamasında olan tesis, yapanın da yaptıranın da hep hayırla anılmasına vesile olacaktır” dedi.

Hasta ve hasta yakınları için konaklama ihtiyacının karşılanması gibi şehir hastanelerine yerelde ulaşımı daha kolay kılmak adına yürütülen çalışmaların da önemine işaret eden Vahapoğlu, “Bu yönde Bursa’da Ulaştırma Bakanlığımızın desteğiyle yürütülen ve önümüzdeki yıl nisan ayında tamamlanacak metro hattı gibi, Sayın Alinur Aktaş’ın yönetimindeki Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği ve tamamlanma aşamasına gelen bağlantı yolları çalışması önemli ve örnek alınması gereken yatırımlardır” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.