SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yalçın Nilüfer Çayı'nın temiz akması için ne yapacak?

Bursa'da yıllardır çözüm bulunmadığı için kronik hale gelen sorunların çözümüne ilişkin projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam eden Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Nilüfer Çayı’nın tertemiz akacağını ve bu proje için belediye kasasından 1 lira dahi çıkmayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sedat Yalçın Nilüfer Çayı'nın temiz akması için ne yapacak?

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, şehirde yıllardır çözüme kavuşmayan ve kronik sorun haline gelen konularla ilgili projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Yıllardır kirli akan Nilüfer Çayı’nın tertemiz akacağını söyleyen Sedat Yalçın; “Bursa tertemiz bir Nilüfer Çayı ile buluşacak. Kimsenin bu konuda projesi yok ama bizim projemiz hazır. Bu konu Bursa Büyükşehir Belesiyesi'nin derdidir. Bursamızın ortasından akan bu simsiyah suya çözüm bulmak için dünyadaki projeleri inceledik. Yapacağımız hızlı ve etkili tünel sistemiyle bütün OSB'lerden gelen kirli suları toplayacağız” dedi.

Karacabey yakınlarında kurulacak arıtma sistemi ile kirli suyun temizlenmiş olarak Marmara Denizi'ne ulaşacağını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

“Böylece Nilüfer Çayımız kendi debisinde ve tertemiz akacak. Bu projenin maliyeti 7 Milyar TL ve Dünya Bankası'nın bu tür çevre projelerine kredi desteği de var. Bu kredileri hem BUSKİ hem de OSB'lere aynı anda kullandırma düşüncesindeyiz. Fabrikalar ödedikleri katı atık bedeli yerine, bu krediyi karşılamış olacaklar. Her OSB sisteme bıraktığı kirli su kadar geri ödemesine katkı sağlayacak. Belediye bütçesinden 1 lira bile çıkmayacak, OSB'lerden de fazladan bir ödeme çıkmayacak. Bu bir organizasyon işi. Biz hazırız. Bursamızı daha yaşanır hale getireceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.