SON DAKİKA
Hava Durumu

'Satmaya doyamadınız, sıra İş Bankası'na mı geldi?'

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Atatürk'ün yönetimini CHP'ye miras bıraktığı İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazineye devri için yasa çıkaracaklarını söyleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek, "Cumhuriyet'in birikimlerini satmaya doyamadınız. Sıra İş Bankası'ındaki hisseleri mi geldi?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Satmaya doyamadınız, sıra İş Bankası'na mı geldi?'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hazineye devredilmesi için yasa çıkaracaklarını söylediği Atatürk'ün CHP yönetimindeki İş Bankası hisseleri konusunda bir açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "Yönetim aczine düşen ve ekonomiyi uçurumun kenarına kadar getiren AKP iktidarı, ipe sapa gelmez açıklamalarla gündemi değiştirme çabasının dozunu iyice artırmış bulunuyor. Bugün vatandaşın gündeminde sefalet var, kredi kartı ve kredi borçlarının faiz yükü var, ödenemeyen kiralar var, kilosu 6.5 liraya yükselen domates var, işsizlik var, kısacası ekonomik kriz var." dedi.

Türkiye'nin dünyadaki prestijinin erozyona uğradığını, ekonominin ve vatandaşın zorda olduğuna dikkat çeken Akkuş, "Türkiye böylesine zor bir sürece sürüklenmişken, bunlara çözüm bulmak zorunda olan Saray ne yapıyor diye merak edebilirsiniz. Sarayla ilgili konuşulanlara bakıyoruz, onların birkaç önemli derdi var, ejder meyveleri, 500 milyon dolarlık uçaklar, damada, aile efradına, havuz medyasına bol keseden dağıtılan ulufeler... Başkaca dert yok, tasa yok... Saray'ın gündeminde vatandaşın yaşadığı ekonomik krizle mücadele de yok, tasarruf da yok." ifadalerini kullandı.

AKP'nin 16 yıllık iktidarı döneminde kamuya ait çok sayıda işletme ve arazilerinin 60 milyar dolara yabancı sermayeye satıldığını belirten Hüsyin Akkuş, şunları kaydetti:

"Satmaya doyamadılar. Ama yağmacılık hevesine düşmüşler bir kere. Bakıyoruz şimdi de Atatürk'ün mirası olan İş Bankası'ndaki CHP hisselerine göz dikmişler. 'Atatürk'ün gerçek mirasçısı Türk Milletidir' diyorlar... Nihayet doğru bir cümle kurmayı başarabildiler. Evet Atatürk'ün gerçek mirasçısı Türk Milletidir. Türk Milleti o mirası en iyi şekilde korumayı bilir. Bundan kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın!"

'O HAMLEYİ 12 EYLÜL'ÜN DİKTATÖRÜ BİLE YAPAMADI'

İş Bankası hisselerinin Atatürk'ün vasiyeti ve mahkeme kararıyla CHP'nin tasarrufunda olduğunu belirten Akkuş, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Bu hisselerden CHP'nin kasasına tek kuruş girmemektedir. Elde edilen gelir, Atatürk'ün vasiyeti gereği Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu arasında paylaştırılmaktadır. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'nun ayakta kalmasının ve Millete hizmete devamının en büyük garantisi, bu hisselerden elde edilen gelirdir. CHP'nin kasasına kuruş para girmiyor ve sadece yasa gereği Yönetim Kurulu'nda bu hisseler temsil ediliyorken, "Atatürk'ün mirası" başlığı altında bir tartışma açmanın, kanun çıkararak yağmaya girişmenin hoş görülür bir tarafı olabilir mi?

Şunu unutmayalım. CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri geçmişten buyana hep iştah kabarttı. Bu hisseleri CHP'den almayı en son, 12 Eylül'ün generalleri denedi. Bu girişimler hep hüsranla sonuçlandı. Bugün Atatürk'ün mirasını, tapusunu ortadan kaldırmaya çalışanlar, yarın milletin mirasının tapusunu da ortadan kaldırmaya yelteneceklerdir. Sarayda oturan şahsın ortaya attığı bu sorun sadece CHP'nin değil, milletin de sorunudur. Türk halkı, mülkiyet ve miras hakkını, özel hukuk hükümlerini hiçe sayan bir zihniyet tarafından yönetilmeyi hak etmiyor.

'GÜN GELECEK, DEFTERLER BİR BİR ORTAYA KONACAK'

AKP iktidarı döneminde 2002'den buyana 60.8 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Cumhuriyet döneminde elde edilen ne varsa, tek tek satıldı. Özellikle seçim dönemlerinde Batı ülkeleri ile gerginlik politikası yürüten AKP'nin özelleştirme karnesi ise tam tersini söylüyor. Zira satışların çoğu bu ülkelere yapıldı. 2005 yılında Türk Telekom'un yüzde 55'i Arap sermayesi Oger Telekom'a, TÜPRAŞ'ın yüzde 51'i 4.1 milyar dolara İngiliz Shell-Koç ortaklığına satıldı. 2006'da PETKİM'in yüzde 51'i 2 milyar dolara Azer Socar'a, TEKEL'in 6 adet sigara fabrikası 1.7 milyar dolara Hollanda merkezli British&American Tobacco'ya satıldı. TEKEL'in içki bölümünü alan yerli Mey, 3 yıl sonra aldığı fiyatın 2.5 katına ABD'li fon TPG'ye devretti. Fon 5 yıl sonra Mey'in özelleştirdiği fiyatın yaklaşık 10 katı fiyata İngiliz Diageo şirketine sattı. Yine özelleştirme ile birlikte Halk Bankasının yüzde 17'si de yabancı sermayenin eline geçti. Ekonomiyi de, ülkeyi de doğru dürüst yönetemediler. Devleti iflas noktasına taşıdılar. Ortada satılacak pahada ağır bir şey de kalmadı. Sıra Atatürk'ün mirasına mı geldi?

'SARAYI ANLADIK, MHP BU TOPA NEDEN GİRDİ?'

Sarayın neyi neden yapmaya çalıştığı çok net, ortada... MHP'nin de bu süreçte Sarayın peşine takılmış olması ironiden başka bir şey değil.

Gelinen süreç, Türk Milleti nezdinde kredisi gün gün tükenen, vatandaşta artık ciddi bir karşılığının kalmadığının farkına acı acı varan bir siyasi iradenin Atatürkçü gelenekten de koptuğunun, siyaseten Saray'ın esareti altında kıvrandığının göstergesidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.