SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Yanlış hesabın cezasını esnaf ödüyor

Bursa merkezinden Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak için Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Projesi nedeniyle Mudanya ilçesine bağlı Geçit Mahallesi Sanayi Caddesi’ndeki esnaf iflas etme noktasına geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2022 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Yanlış hesabın cezasını esnaf ödüyor

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, 45 gün önce yapımına başlanan ve ne zaman biteceği belli olmayan raylı sistemin mağdur ettiği Geçit Mahallesi esnafını dinledi. Sarıbal “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yapımını üslendiği ve 45 günde tamamlanacağı söylenen raylı sistem için 45 gün geçtiği halde hiçbir ilerleme sağlanmadı. Ne zaman bitirileceği bilinmiyor. Kimse bilgi vermiyor. Muhatap yok” dedi.

Cadde üzerinde 1000 metrelik alanda iş yapan insanların büyük bir sıkıntı yaşadığını kaydeden Sarıbal, esnafın zararının karşılanması gerektiğini vurguladı. Sarıbal şunları söyledi:

“Bu sistem Şehir Hastanesi yapılırken inşa edilmeliydi. Planlama hatası yapanlar bunun planını yapmayanlar, bedelini esnafa ödetiyorlar. Alt ve üst geçitler kapatılmış. Vatandaş inşaat alanında alışveriş yapamıyor. Esnafın işi bitmiş durumda. Bazıları büyük paralarla işyerlerini başka yere taşımış. Bazı iş yerleri personel çıkarmış, bazıları çalıştırıyor var zarar ediyor. Personelinin maaşını bile ödeyemez hale gelmişler.

Bazı iş yerleri personel çıkarmış, bazıları çalıştırıyor, zarar ediyor, maaş ödeyemeyecek duruma gelmişler. Esnaf kendi Bağ-Kur ödemelerini yapamaz hale gelmiş ve her gün zarar ediyor. Esnaf, yetkililerin acilen sorunu çözmesini talep ediyor. Sorun çözülene kadar da kira desteği, enerji desteği ve uğradıkları zararın en azından bir kısmının karşılanmasını istiyor. Mağduriyete neden olanların esnafın ekonomik zararını gidermesi gerekiyor."

Projenin ne zaman biteceğine ilişkin tarih verilmesini isteyen Sarıbal, esnafa yardım edilmesi çağrısında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.