SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Tarım Bakanı da mı kandırıldı?

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım Bakanı'nın "Türkiye'nin et ithalatına ihtiyacı yok" sözlerine karşılık, Bakanlık tarafından ithalatına izin verilen ülkelerden 300 tır taze, soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithalatı yapıldığını belirterek, "Kandırılanlar arasına Tarım Bakanı da mı katıldı? Türkiye'nin ihtiyacı yok ise bu ithalat niye?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Tarım Bakanı da mı kandırıldı?

Et ve Süt Kurumu (ESK) internet sitesinden yaptığı duyuruda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ithalatına izin verilen ülkelerden 300 tır taze, soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithalatı için gümrükleme hizmet alımı ilanına çıktığını açıklamıştı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Tarım Bakanı 'Türkiye'nin et üretimi 81 milyona yeter' diyeli bir hafta olmadı ama 300 TIR et ithalatı kararı alındı. Kandırılanlar arasına Tarım Bakanı da mı katıldı? Bakanın olanlardan haberi yok mu? Türkiye'nin ihtiyacı yok ise bu ithalat niye?" sorularını yöneltti.

Sarıbal, açıklamasında şunları kaydetti:

"İşin doğrusu şu; Türkiye hayvancılığı bitirdiği için et ihtiyacını ithalatla karşılıyor. İthalat rakamları her yıl biraz daha katlanıyor. Türkiye, bütün tarım ürünlerinde dışa bağımlı hale getirildi. Şimdi de 300 TIR lop et ithal edilecek. Bir önemli nokta da şu; ithalatı karar verilen 300 TIR'lık kemiksiz et nereden, kimler tarafından, nasıl ithal ediliyor? Gerekli sağlık kontrolleri yapılmış mıdır? Gıda egemenliğimiz bitti, bari gıda güvenliği sağlanabilecek midir?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.