SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal'dan AKP'ye 'atıl tarım arazileri' sorusu

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması" vaadinin bir türlü üretime kazandırılmadığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal'dan AKP'ye 'atıl tarım arazileri' sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,  AKP'li tarım bakanlarının daha önce gündeme getirdiği "Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması" vaadinin Hazine ve Maliye Bakanı'nın 20 Eylül 2018 tarihinde açıkladığı "Yeni Ekonomi Programı"nda da yer aldığını belirtti. Sarıbal, buna rağmen 'atıl tarım arazileri'nin bir türlü üretime kazandırılmadığını ileri sürdü.

Sarıbal, atıl tarım arazilerinin ne kadar olduğu ve nasıl üretime kazandırılacağı konusunda yapılması düşünülen çalışmaların neler olduğunu TBMM'de gündeme getirdi. 

Sarıbal'ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması talebiyle verdiği soru önergesi şöyle:

"Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması konusu 2016'da dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından da gündeme getirilmişti. Geçen iki yıllık sürede bu konuda ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

Türkiye'de atıl tarım arazisi miktarı ne kadardır?

Bu arazilerin atıl kalma sebepleri nelerdir?

Atıl tarım arazileri kimlere, hangi kriterler çerçevesinde verilecektir? Bu arazilerden nasıl bir verim beklenmektedir?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.