SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Açık faşizm koşullarını yaşıyoruz

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ile ilgili olarak "Açık faşizm koşullarını yaşıyoruz. İktidar korkutarak, baskılayarak, sindirerek ülkeyi yönetmek istiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2022 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Açık faşizm koşullarını yaşıyoruz

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası için, “Bu bir hukuk davası değil, siyasi davadır. Saray’daki şahsın talepleri doğrultusunda davranan hakim ve savcılar adalet dağıtamaz. İstanbul’u kaybetmelerini bir türlü hazmedemediler. ‘Siyasi baskıyla alırız’ davasıdır bu dava. Açık faşizm koşullarını yaşıyoruz. İktidar korkutarak, baskılayarak, sindirerek ülkeyi yönetmek istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

"Bir gün hukuk ve adalet onlar için de gerekecek"

Mecliste düzenlediği basın toplantısında İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendiren Sarıbal, siyasal iktidarın toplumu baskı ile yönetmek istediğini, yaşananların ‘açık faşizm’ olduğunu söyledi. İmamoğlu’na verilen cezanın İstanbul seçimlerini kaybetmenin hazımsızlığı olduğunu ifade eden Sarıbal’ın konuşması şöyle:

"Bu bir hukuk davası değil. İktidarın istediği gibi davranan, Saray’daki şahsın talepleri doğrultusunda davranan hakim ve savcılar ne yazık ki hukuku katlediyorlar. Bilsinler ki bir gün hukuk ve adalet onlar için de gerekecek. Siyasete teslim olmuş bir hukuk düzeni adalet dağıtamaz. Hakkaniyetli olamaz.

Bu dava siyasi bir davadır. AKP ve Saray İktidarı yıllarca ‘bu ülkede askeri vesayet var, bürokratik vesayet var, oligarşik vesayet var ’ dedi. Bugün yaşananlar iktidarın yargıyla toplum üzerine kurduğu vesayet düzenidir. İstanbul’u kaybetmelerini bir türlü hazmedemediler. ‘Siyasi baskıyla alırız’ davasıdır bu dava.

Açık faşizm koşullarını yaşıyoruz. İktidar korkutarak, baskılayarak, sindirerek ülkeyi yönetmek istiyor. Eylem yapmak yasak, yürümek yasak, konser yasak. Her şey yasak. Oysa ne demişlerdi? Yasakları kaldıracağız. Yasaklar Cumhuriyet döneminin en yüksek haline geldi. Yoksulluğu bitireceğiz dediler, sosyal yardımlarla yoksulluğu idare etmenin yarışına girdiler."

"Ferman padişahınsa bu ülke bizim"

Demokrasi, barış, adalet, özgürlük, eşit yurttaşlık taleplerini yinelediklerini ifade eden Sarıbal, "Geldiğimiz durum iktidarın çürümüşlüğüdür, basiretsizliğidir, bitmesinin temel gerekçelerinin ortaya çıkmasıdır. Biz demokrasi diyoruz onlar ‘faşizm’ diyor. Biz özgürlük diyoruz onlar ‘baskı’ diyor. Biz emek diyoruz, onlar ‘sömürü’ diyorlar. Biz eşit yurttaşlık diyoruz onlar ‘kayırmacılık’. İktidarın bütün baskı, sindirme, korkutma politikalarına karşı dimdik ayaktayız. Ferman Sarayın, padişahın olabilir, ülke bizim. Demokrasi, insan hakları bizim. Onlar gidecek biz kalacağız. Kazanacağız çünkü biz çoğuz, çünkü biz güçlüyüz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.