SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: 600 dönüm ekolojik kıyı şeridi kalıcı yapılaşmaya açılıyor!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, dört gün sürecek 4. Dünya Göçebe Oyunları için İznik Gölü kıyısında tam 600 dönüm ekolojik alanın tıraşlanarak ve doldurularak kalıcı şekilde yapılaşmaya açıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2022 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2022 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: 600 dönüm ekolojik kıyı şeridi kalıcı yapılaşmaya açılıyor!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, dört gün sürecek 4. Dünya Göçebe Oyunları için İznik Gölü kıyısında tam 600 dönüm ekolojik alanın tıraşlanarak ve doldurularak kalıcı şekilde yapılaşmaya açıldığını söyledi. Çalışmanın durdurulması için tüm mercilere başvurduklarını bildiren Orhan Sarıbal, “Canımız Yanıyor! İznik Gölü’müze nasıl kıydınız! Başka yer mi bulamadınız?” dedi.

Yaşanan tahribatı yerinde tespit eden Sarıbal, tarihi kimliği ve ekolojik yapısı ile öne çıkan Türkiye’nin beşinci büyük gölü olan İznik Gölü’nün 4. Dünya Göçebe Oyunları adı altında 5 bin kişilik kalıcı tribünler başta olmak üzere geri dönüşü olmayacak şekilde yapılaşmaya açılmak istendiğini duyurdu.

Başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlen 4. Dünya Göçebe Oyunları 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Bursa’nın İznik Gölü kıyısında yapılacak. Tam 600 dönüm kıyı şeridinin ekolojik yaşama müdahale edilerek yok edildiğini açıklayan Sarıbal, "Canımız Yanıyor! İznik Gölü’müze nasıl kıydınız!  İznik’e sahip çık Türkiyem!" çağrısında bulundu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, daha önce bir internet sitesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaklaşık 600 dönümlük bir araziyi orada yeniden düzenledik. Çalışmalar hala sürüyor. Orada kalıcı olacak 5 bin kişilik bir tribünü olan stat inşa ettik. Balçık yerleri düzelttik. Çöpler vardı onları temizledik. 20 tane oba çadır alanı yaptık. Millet bahçesi tadında oldu. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu'nun kullanabileceği olimpik ölçülerle bir alan hazırlandı. Bundan sonra karşılaşmalar burada yapılabilecek. Kısaca biz buraya dört günlük bir festival için bir alan hazırlamadık. İznik ilçesine kalıcı bir eser bırakılacak."

Haziran ayında 5. Etnospor Kültür Festivali'nin kapanış töreninde konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise "Bir sonraki festivalimiz 4. Dünya Göçebe Oyunları. 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde İznik'te geleneksel sporları merkeze alan büyük bir organizasyonu sizinle buluşturacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.