SON DAKİKA
Hava Durumu

Sadullah Ergin'in adaylığı CHP'lilerin tepkisine neden oldu

DEVA Partili eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Ankara 1. Bölgede CHP listesinden aday gösterilmesine CHP'liler ve CHP'ye yakınlığıyla bilinen isimler isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 00:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 01:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sadullah Ergin'in adaylığı CHP'lilerin tepkisine neden oldu

CHP’de eski Adalet Bakanı DEVA Partili Sadullah Ergin’in Hatay 1. sıra milletvekili adaylığı büyük tepki çekince geri adım atıldığı ve Ergin’in Ankara 1. Bölge 4. sıradan aday gösterildiği öğrenildi.

Sosyal medyada birçok CHP'li Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde Adalet Bakanlığı yapan Sadullah Ergin'in adaylığına tepki gösterirken, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Fenerbahçeli olarak kabul edemiyorum. Söylemesem olmaz!.. Fenerbahçe'ye 3 Temmuz Fetö kumpası yapılırken Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin'in Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeş olan Çankaya'dan aday gösterilmesini bir Fenerbahçeli olarak kabul edemiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz ise, durumu eleştirerek "Seçimden sonra TBMM’de iki AK Parti olacak. Biri mevcut AK Parti, öteki de CHP listelerinden girecek olan eski AK Parti." dedi.

"CUMHURİYET DÜŞMANLARI SEÇİLECEK YERLERDE"

Sadullah Ergin'in CHP listelerinden adaylığına tepki gösteren bir diğer isim ise gazeteci Murat Ağırel oldu. Ağırel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Kemalizmi ırkçılık olara gören Taraf gazetesi artıkları, FETÖ firarisine saat takan ve Emniyeti FETÖ’ye teslim eden, Hatay’da ölen binlerce kişinin mesulu ve yargıya FETÖ imamlarını yerleştiren, “Yetmez ama evet” diyerek faşizme destek veren Cumhuriyet düşmanları listelerde seçilecek yerlerde."

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, Sadullah Ergin'in CHP listelerinden adaylığına "Yazıklar olsun CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis’te oldukça ses getiren konuşmasıyla dikkat çekmişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınan Şahin, CHP'nin adayları arasında bulunmuyor…." sözleriyle tepki gösterdi.

ŞABAN SEVİNÇ: İNANAMIYORUM!

Gazeteci Şaban Sevinç ise sosyal medya paylaşımında "İnanamıyorum Sadullah Ergin Çankaya listesinde CHP’nin kalesinde Atatürk’ün Çankayasında" ifadelerini kullandı.

Bir süre önce Sözcü Tv'den ayrılan Yılmaz Özdil de CHP'nin milletvekili aday listesine karşı olduğunu, ortaya çıkan tablonun kaçınılmaz olduğunu söyledi:

Kariyerini yakma pahasına size doğruları söyleyenleri linç edip, duymak istediklerinizi “para karşılığında” söyleyen mutantları, kamuflajlı saray muhafızlarını gazeteci olarak vitrine koydular, liste neticesi elbette kaçınılmazdı, dönülmez akşamın ufkudur…

"FETÖ’NÜN EN ALÇAK KUMPASLARI KURDUĞU GÜNLERİN ADALET BAKANI!"

Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay da, Sadullah Ergin'e yönelik "FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı!" göndermesi yaptı. Balbay, "Sadullah Ergin’i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin’i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" dedi.

"ŞAKA GİBİ! CUMHURİYETÇİLER NASIL OY VERECEK?"

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da, Balbay'ın tepkisine benzer bir tutum aldı.

Yanardağ, "AKP-Cemaat iktidarında kumpas davalarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Deva Partisi adına CHP listesinden Ankara, Çankaya'da üst sıralardan aday yapılmış. Şaka gibi.. Solcular, cumhuriyetçiler nasıl oy verecek? Anlıyoruz ortak liste; ama bu kadar olmaz! Kabul edilemez!" şeklinde konuştu.

"SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU'DUR"

Gazeteci Serdar Akınan, ortaya çıkan tablonun sorumlusu olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu işaret etti ve "CHP'ye tepki çok büyük. Bu tepki Kılıçdaroğlu'na zarar verecek ve sandığa yansıyacak. İnce'ye kızan CHP'liler önce aynaya baksın. #herkesicinchp listelerinde kadın ve gençler yerine gene aynı isimler var. Bu tablonun sorumlusu doğrudan Kılıçdaroğlu'dur. Çok çok yazık ve ayıp." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.