SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel: Partiden ayrılmayacağız, baskın seçim olursa yüzde 60’la kazanırız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’ne yönelik polis müdahalesinin ardından yeni yol haritasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Artık iki CHP var” diyen Özel, partiden ayrılmayacaklarını belirterek olası bir baskın seçimde yüzde 60 oyla kazanacaklarını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2026 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2026 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
Özel: Partiden ayrılmayacağız, baskın seçim olursa yüzde 60’la kazanırız

Son kurultayda CHP Genel Başkanı seçilen, "mutlak butlan" kararı sonrasında da CHP Meclis Grubu tarafından CHP Grup Başkanı seçilen Özgür Özel, T24'den Gökçer Tahincioğlu ve Hasan Cemal'in sorularını yanıtladı.

"Butlan meselesini hukukun h’sinden zerre haberi olan kimse beklemiyordu." diyen Özel, kararı okuyunca "korkunç işbirliği"ni gördüklerini söyledi.

'İstanbul'a tedbirsiz genel merkeze tedbirli'

Kararda bilmeyenin yakalayamayacağı detaylar olduğunu, bu yönüyle "bir suçüstü hali" olduğunu anlatan Özel, "CHP’nin kurultayına butlan kararı veriyorlar tedbirli, aynı kurultay süreci, İstanbul İl Kongresi var, delegelerini iptal ediyorlar ama tedbir koymuyorlar. Tedbirsiz butlan. Tedbirli butlan Kemal beyi geri getirirken tedbirsiz butlan neyi yapıyor o günkü yönetimi geri getirmiyor. Getirse Canan Hanım (Kaftancıoğlu) var ama siyaset yasağı var ama geri kalan yönetimin tamamı bizden. Yeni il başkanı seçilecek. Bunu dikkate almışlar. Bundan beş yıl önce seçilmiş, üç yıl öncesine kadar görev yapmış İstanbul İl Yönetimi’nin bugünkü siyasi pozisyonlarını bile dikkate alarak verilmiş bir karar. (...) Her şartta kimin başta kalacağına karar veren mahkeme. İstanbul’a tedbir uygulamamak bile siyasi bir karar. Bizim dışımızdaki kişilerin görevde olması için her şeyi yapmışlar. " dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kurultayı zamana yaymak istediğini savunan Özel, kurultayı yapmak için her yolu deneyeceklerini belirterek, “Artık iki CHP var, ayrılmayacağız” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

'Artık iki CHP var'

"Çok üzülerek söylüyorum, biz burada durdukça, milletvekilleri, toplumun kabulü, iki tane CHP var artık. Bir tanesi SCHP, seçilmiş CHP, diğeri atanmış CHP. Toplum bu atanmış CHP’yi benimsemez. Dün sokakta bunu gördük. Bir araba geliyor, üç kişi var, iki kişi iniyor bizimle yürüyor. Yüz araçtan 98’i korna çalıp el salladı. CHP’nin oy oranı yüzde 98 değil. Millet bu darbeye tepki gösterdi. Millet atanmış CHP’ye dönüp de bakmayacak. Bunu görüyorlar. Ancak bir umut bağlamışlar. Seçilmiş CHP’yi buradan uzaklaştırırsak, deport edersek. Öyle şeyler duyuyorum ki seçilmiş il başkanlarının hesaplarına el koyuyorlar. Vekil maaşlarından grupta çalışan arkadaşlara takviye yaptığımız bir havuz hesabımız var, o hesabın ödemesini kesmeye çalıştılar. Öyle bir noktaya geldi ki CHP’nin mitinglerine mani olunması için miting başvurusu yapan il başkanını görevden alacaklarmış. Ama biz kalacağız. Ve yarın İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaparak başlayacağız. Ben insanların bu işi ne kadar sahiplendiğini görüyorum, göstermek istiyorum. Oradan Manisa’ya geçeceğim ve bir karşılama olacak. Oradan başlayıp devam edeceğiz."

“Yüzde 60’la kazanırız”

Baskın seçim ihtimaline karşı kimsenin endişe etmemesini isteyen Özel, "Cumhurbaşkanı adayımızı gösterir yüzde 60 oyla seçiliriz. O şartlar altında da CHP’nin listesine müdahale olursa… Benim en büyük itirazım şu, şu an CHP’yi kapattı Saray. Nasıl kapattı? Resmen CHP’yi kimin yöneteceğine delegeler değil de sarayın atadığı hakim karar veriyorsa CHP kapanmıştır. Biz CHP’yi yeniden açma mücadelesi veriyoruz. Yeniden açılış, kurultayda Divan Başkanı’nın sonuçları ilan ettiği andır. O an açılmış olur. Şu an ara dönemdeyiz. Atanmış CHP, seçilmiş CHP. Sandığı getirmek için, yeni bir kuruluş mücadelesi başlattık."diye konuştu.

'Oyunu bozabilir'

Kurultayın hızlıca yapılması halinde Kılıçdaroğlu'nun sarayın oyununu bozacağını söyleyen Özel, "Oyunu boşa çıkaran ve dün yaşananlardan sonra da kurultay yaparsa hem itibarını hem partinin geleceğini kurtarırsa, ihtimal vermesem de umut ediyorum, bunu yaparsa Haziran ayı ölçümlerinde CHP’nin yüzde 40’ın üzerinde olacağını düşünüyorum. Aksine inat ederse de tarihi bir çöküş gerçekleşir. Hele ki biz yokuz, CHP budur dediğimizde yüzde 5’in altında yüzde 3’ün altında oranlara düşer." dedi.

PM'de çoğunlukta olduklarını, istifa seçeneğinin devreye alınması halinde 45 gün içinde kurultay zorunluluğu olduğunu belirten Özel, "Daha birçok seçeneği değerlendiriyoruz. Bir aklıselimin hakim olmasını ve bunun zaman geçirmeden bir büyük kaldıraç olarak kullanılmazı lazım. Bir sopa verdi saray yargısı. Bu sopayı kaldıraç yaparsanız iktidara taşırsınız, güçlendirirsiniz. Kemal bey ya da iktidar yürüyüşüne çomak sokar. Her geçen gün partiyi iktidardan uzaklaştırır, Tayyip beyi yaklaştırır." ifadelerini kullandı.

'20 yıl hapis yatarım'

10 yaşından beri yola çıktığı kimseyi satmadığını söyleyen Özel, "Dilimde tüy bitti, onlara söyledim. Şimdi de söylerlerse, “arınmak, marınmak”. Ekrem İmamoğluna hırsız, casus demek, bütün iftiraları kabul etmek demek. Desinler ki Ekrem beyi geçelim, Bayrampaşa, Avcılar belediye başkanlarını bırakalım. O çocuklar ne yaptı. Bayrampaşa Belediye Başkanı, Bursa Belediye Başkanı kaç kez AKP’ye geçselerdi içeride değillerdi. Şimdi bu arkadaşları partiden atacağız niye, partiyi satmadıkları için. Desinler ki Ekrem bey istisna, diğerlerini atalım, yine olmaz. Partiyi satmadıkları için adam mı atılır? Aydın’ın yaptığını yapmayanları nasıl atarsın? Aydın kendini AKP’ye atmış, diğerleri atmamış, biz partiden atacağız. Çok kirli bir teklif bu. Bunu yapmak yerine 20 yıl hapis yatmayı tercih ederim. Giderim Ekrem başkanın yan odasında 20 yıl da ben yatarım. 55 fezlekem var. Dokunulmazlığım kalksa, 200 yıl ceza olabilecek fezlekeler. Gerçek yargılama olsa ceza olmaz ama bu şartlarda mümkün. Arkadaşını sat, yan yat, öyle bir şey yok. Bugün bir karikatür gördüm. Sen mutlak butlan, ben mutlak sultan. Teklif bu. Bakın, gel tarafımıza geç, Tayyip bey iktidarı bırakacak deseler bunu da reddederim. Bu iktidarla uzlaşırsan zaten olmaz. Buna karşı mücadele ediyoruz biz." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.