SON DAKİKA
Hava Durumu

Önseçim ve çarşaf liste imzaları Kılıçdaroğlu'na verildi

CHP Bursa Çalışma Grubu'nun, önseçim ve çarşaf liste uygulaması ile parti içi demokrasinin işletilmesi talebini içeren imzalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2022 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2022 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Önseçim ve çarşaf liste imzaları Kılıçdaroğlu'na verildi

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

CHP Bursa Çalışma Grubu'nun, Türkiye'de demokrasi için önce parti içi demokrasinin işlemesi talebini içeren 800'den fazla imzadan oluşan dilekçe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim edildi. Dilekçe ile milletvekili ve belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının önseçim, il ve ilçe kongrelerinin çarşaf liste ile yapılması talep ediliyor.

Çalışmalarını mahalleler düzeyinde ve sosyal medya platformunda örgütlenerek sürdüren CHP Bursa Çalışma Grubu'nun, amaç ve çalışmaları ile ve parti içi demokrasi talebini içeren imzaların olduğu dosya Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen "Büyük Mübadil Buluşması" için Bursa'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, grup adına Müberra Akgün tarafından Görükle Mübadele Kahvesi önünde verildi.

Güler Saltıklar, Ayten Erdem, Ali Nihat Göral ve Akın Özgüç ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu minibüsten inişte karşılayıp imzaları dosya halinde teslim eden Müberra Akgün, "Önseçim istiyoruz Genel Başkanım" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu da, “Öyle mi, çok güzel” diyerek aldığı dosyayı Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'a verdi.

Bu arada CHP liderini gelişini beklerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Bursa Çalışma Grubu'nun fikri öncülerinden Ekrem Demiröz, CHP'nin Türkiye için çok önemli, vazgeçilmez bir parti olduğunu belirterek, Türkiye'ye demokrasi getirme iddiasındaki bir partinin kendi içinde demokrasiyi uygulamadan inandırıcı olamayacağını söyledi. "Parti içi hiyerarşiye ve disipline sonuna kadar bağlıyız ancak biat edenlerden asla değiliz" diyen Demiröz, CHP içinde ayrılık çıkarma gibi bir amaçlarının olmadığının altını çizdi.

Yaptıkları çalışmalardan hiçbir şahsi çıkar ve beklentisinin olmadığını ifade eden Ekrem Demiröz, çabalarının çocukları ve torunlarının iyi bir Türkiye'de yaşaması için olduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.