SON DAKİKA
Hava Durumu

Numan Kurtulmuş'tan emekli maaş zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 02:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Numan Kurtulmuş'tan emekli maaş zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de canlı yayınlanan programda gündeme dair soruları yanıtladı.

Ekonomik anlamda dünyanın zor bir dönemden geçtiğini, Türkiye'nin de bu dalgalanmadan etkilendiğini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin vaktinde tedbirlerini alarak zorlukları aşmaya gayret ettiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, hane halkının alım gücünün desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Daha çok tarım alanında üretim yapmalıyız. Düşük gelirli ailelere devletin destek vermesini temin etmemiz lazım. Temmuz ayıyla birlikte işçi emeklileri de dahil olmak üzere emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım gücünü daha yukarıya çıkarmak için yüzde 40'lara varan bir dokunuş olacak. Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor. Asgari ücretle ilgili Bakanlığın önünde farklı seçenekler var, bunlardan birine karar verilir ve uygulanır. Söylediğimiz memur-işçi emeklileriyle ilgili düzenleme hakkındadır."

"Erken seçimin sayısal ve siyasal şartları yok"

Kurtulmuş, gündemlerinde kesinlikle erken seçim olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Erken seçimin olmasının siyasal ve sayısal şartları gerekir. Böyle bir ortam yok. Vatandaşlarımızın ekonomik şartlar içinde daha iyi noktada tutulması hükümetin vazifesidir. Erken seçim söylemi muhalefetin konsolidasyon sağlama çabasıdır. Seçimlere 2023 Haziran'da gidilecek. Bizim adayımız belli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te milletimizin oylarıyla yeniden cumhurbaşkanı seçilecek. Bizim siyasi geleneğimizde erken seçim üzerinden ya da herhangi bir seçim üzerinden seçim popülizmi yapmak yoktur."

Kurtulmuş, 6'lı masanın bugüne kadar dağılmadan gelmesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok önemli bir payı olduğunu belirterek, "Siyaset bir yarış işidir, yarışta da iddia gerekir. Yarış tek başına olmaz. Cumhurbaşkanımız şu anda yarışta tek kaldığı için, 'Adayınız kim, çıksın karşıma' diyor. 'Seçim tarihi belli olmadan adayımızı açıklarsak, adayımız yıpranır.' diyorlar. Bence 6'lı masanın en büyük problemi kimi aday göstereceği değil, hangi politikalarla Türkiye'yi yönetmeye talip olduğudur." değerlendirmesini yaptı.

"Kamuoyunun kahir ekseriyetini yaralamış bir karardır"

Pınar Gültekin davasında alınan kararın kendisinin de bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Hakikaten hepimizin böyle içine oturmuş bir karardır, tahammülü zor bir durum. Bunu kabul etmek asla mümkün değil. Kamuoyunun kahir ekseriyetini yaralamış bir karardır, asla kabul edilemez, izah edilemez. Hiçbir şekilde makul görülemez." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.