SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de CHP'nin adayı Turgay Erdem oldu

CHP Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in aday gösterilmesinin ardından Nilüfer ilçesinde kimin aday olacağı merak konusu olmuştu. Nilüfer Belediye Başkan Vekili Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2019 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer'de CHP'nin adayı Turgay Erdem oldu

CHP MYK, yerel seçim öncesi adayları belirlemek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK'nın ardından adayların oylanması için Parti Meclisi toplantısına geçildi.

Bursa'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in gösterilme kararının ardından gözler Nilüfer İlçesi'nde Bozbey'in yerine kimin geleceğine çevrilmişti.

CHP MYK ve PM'de yapılan oylamanın sonucuna göre CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı Turgay Erdem oldu. 

Turgay Erdem kimdir?

1959'da Bursa'da doğan Turgay Erdem, ilköğrenimini Orhangazi Yenisölöz beldesinde, orta ve lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi'nde yaptı. 1977'de girdiği İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni 1983'te bitirdi. 1985'te Bursa'da serbest mimar olarak çalışmaya başladı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile yönetiminde çeşitli görevler aldıktan sonra, 1998'den itibaren üç dönem Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanlığı'na seçildi. 2000-2004 yılları arasında Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı yaptı. 

2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listesinde yer alarak Nilüfer Belediyesi Meclisi üyeliğine seçildi. 2006'da Belediye Başkan Yardımcısı oldu. 2009 ve 2013 yerel seçimlerinde de meclis üyeliğine seçilen Erdem bu süre boyunca başkan yardımcılığı görevini de sürdürdü.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi başta olmak üzere eğitim ve kültürel faaliyetler yürüten birçok derneğin üyesi bulunan Turgay Erdem, kentin gelişimine katkı sağlayan ve Nilüfer'e kazandırılan birçok projenin gerçekleşmesinde görev aldı.

35 yılı aşkın bir süre Nilüfer'de ikamet eden Turgay Erdem bir kız babası ve bir torun dedesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.