SON DAKİKA
Hava Durumu

'Nilüfer’de artan iç göç sorunları çoğalttı'

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Nilüfer’deki hızlı nüfus artışının beraberinde bazı sorunları getirdiğine dikkat çekerek, iyi bir planlama çalışması ile sorunların en aza ineceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Nilüfer’de artan iç göç sorunları çoğalttı'

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, TR Düşünce Kulübü ve Dicle Vakfı üyeleri ile buluştu. İlk olarak; 55 il ve 17 ülkede temsilciliği bulunan TR Düşünce Kulübü'nde kalabalık bir grupla bir araya gelen Şadi Özdemir, yönetim anlayışı ve projelerini paylaştı, soruları yanıtladı.

Bursa’nın ve Nilüfer’in en büyük sorununun artan göçle birlikte ortaya çıkan planlama sorunu olduğunu belirten Özdemir şunları söyledi:

“Nilüfer marka bir kent, marklaşma sürecine de hep tanık oldum. Nilüfer’i 64 mahallesi ve 2023 verilerine göre 550 bine yaklaşan nüfusu ile yakından tanıyorum. Nilüfer’in bir kimliği var; Nilüfer tarım kenti, sanayi kenti, kültür-sanat ve spor kenti. Bir kentte üretim yoksa gelişme de olmaz. Özel okullar, oteller , kütüphaneler, sosyal alanlar burada. O nedenle de herkes Nilüfer’de yaşamak istiyor. Nilüfer’deki hızlı büyüme ile birlikte ilçeye iç göç de arttı. Buna paralel olarak kentte yoğunluk, trafik, kirlilik arttı."

Kentsel dönüşüm ve depreme yönelik alınacak önlemlere ilişkin soruları da yanıtlayan Şadi Özdemir, kentsel dönüşümün parsel bazlı ve rant odaklı değil, bütüncül yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ataevler’de yapılan kentsel dönüşümün kötü bir örnek olduğunu ifade eden Özdemir, kentte deprem parkları oluşturacaklarını da söyleyerek, bu parklarda deprem sonrası ihtiyaç duyulacak her türlü alet-edevat ile temel ihtiyaçları karşılayacak malzemelerin yer alacağını belirtti.

Göreve geldiklerinde gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik yapacakları çalışmalara da değinen Şadi Özdemir, daha sonra Dicle Vakfı’nı ziyaret ederek Başkan Mesut Pirinççi ve vakıf üyeleriyle görüştü. Projelerini paylaşan ve soruları yanıtlayan CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Özdemir, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kendisine destek istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.