SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da '40 milyon' tartışması

Mustafakemalpaşa’da Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı’nın üyeleri, Başkan Mehmet Kanar’ın hangi nedenle olduğunu açıklamadan, 40 Milyon TL borçlanma yetkisi aldığına değinerek, “Şu anki borçlarını ödeyemeyen Belediye bu parayı nasıl ödeyecek” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2022 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2022 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mustafakemalpaşa'da '40 milyon' tartışması

Mustafakemalpaşa Meclisi’nde Millet İttifakı Üyeleri, Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın mali tablolar açısından gizemli bir politika izlediğini söyledi. Muhalif meclis üyeleri, "Vatandaşın hakkı hukuku adına sorulan hiçbir soruya yanıt alamıyoruz. İlçemizin geleceği ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla resmen gün be gün çalınıyor" şeklinde konuştu.

Mustafakemalpaşa Meclisi’nin Millet İttifakı Üyeleri, konuya ilişkin toplu açıklamada bulundu. Belediyenin borcu hakkında bilgi alamadıklarını belirten muhalif meclis üyeleri, "Büyükşehir Yasası ile el konulan köy yerlerinin takriben yüzlercesinin satılmasına rağmen, ne kadar yerin satıldığı, kaç paraya satıldığı, satışlardan elde edilen paraların nerelere harcandığı şeklindeki sorularımıza cevap alamadık. Bütün bunlar yetmezmiş gibi 10 Ocak Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında, Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanma yetkisi alındı." ifadeleri kullanıldı. 

AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen 40 milyon TL kredi talebinin ne için kullanılacağının bilinmediğinin belirtildiği açıklamada, şu sorular soruldu:

"Belediyemizin şu anda nerelere kaç lira borcu var? Daha önce alınan borçların durumu nedir? Bu paralar nerelere harcandı? Ne kadarı ödendi? Ne kadar faiz verildi veya halen daha veriliyor? Sosyal Güvenlik Kurumuna borcumuz var mı? İlçe esnafımızın alacağı ne kadar? Belediye personeline ne kadar borcumuz var? Alınması düşünülen bu 40 Milyonluk borç nerelere harcanacak? Yoksa bu parayla belediyenin borçlarını mı ödeyeceksiniz? Şu projeye şu kadar, bu projeye bu kadar diye bir ön açıklama yapmaya niyetiniz var mı? Yine alınacak bu borcun karşılığında ipotek olarak ne göstereceksiniz? Bu arada faiz oranı nedir? Alınacak paraya karşılık sonuçta ne kadar ödenecek? Kaç ay vadeli geri ödeyeceksiniz?Bankalarla görüşüldü mü? Görüşüldüyse bunlar hangi bankalardır ve onların teklifleri ne kadar? Şu an ki borçlarını ödeyemeyen belediyemiz bu taksitleri nasıl ödeyecek?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.