SON DAKİKA
Hava Durumu

'Muhteşem olan sıradan insanların verdiği mücadele'

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Nilüfer'de seçim bürosunu açtı. Açılışta konuşma yapan milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Koçak, "Muhteşem olan sıradan insanların bir araya gelerek verdiği mücadeledir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 02:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Muhteşem olan sıradan insanların verdiği mücadele'

Bursa'da sadece 1. bölgeden milletvekili adayı gösteren Türkiye İşçi Partisi (TİP), Nilüfer'de seçim bürosunu açtı. TİP'in Bursa milletvekili adayları ve partililer, seçim bürosu açılışına katıldı. 

TİP Bursa Şube Başkanı Berkay Akman, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin, "21 yıldır bu ülkeye maruz bıraktığı karanlık, kadın ve genç düşmanı sistemden kurtulacağız. Dayanışmayı büyüttüğünüz için teşekkür ediyorum" diyerek açılış konuşmasını yaptı. Akman'dan sonra milletvekili adayları birer konuşma yaptı. 

16 yıldır belediyelerde taşeron işçi olarak çalışan kütüphaneci Helin İlcek, Bursa'da TİP'in 2. sıra adayı. İlcek, "Türkiye İşçi Partisi, kurulduğundan bu yana amalarından sapmadan mücadele vererek devam ediyor. Bu mücadelenin bir parçası olmaktan mutluyum" diye konuştu. 

3. sıradan milletvekili adayı gösterilen Erhan İmralı, Oyak Renault fabrikasında çalışırken 2015 yılındaki eylemlere katılarak 2016 yılında işten çıkarılan 400 işçiden biri. İmralı, konuşmasında "Bursa'da üç bine yakın işçi o dönemde işinden oldu. Ben şanslıydım, köyüme döndüm. 6 yıldır istiridye mantarı üreticiliği yapıyorum. O dönemde geriye dönemeyen çok insan oldu. Bundan sonra tüm Türkiye'deki işçiler için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

4. sıradan aday gösterilen Bursa Su Kolektifi üyesi Habib Göbelez, "Çevre, kent, ekoloji sorunlarıyla ilgili yurttaşlara dokunmak üzere bir araya geldik. Bursa'nın ticarileşmiş, sermaye tarafından kirletilen sularını, sermaye tarafından yok edilen tarım alanlarını korumak için yurttaşla, köylülerle iç içe olarak sesini yükseltmeye devam edecek" diye konuştu.

6. sıradan aday gösterilen Eylem Gün Güneş, "Yarış atcılığıyla uğraşıyorum. Hayvanlarımızın sesi olmaya geldim. Bizim de sesimizin yükseleneceğine inanıyorum" diye konuştu.

8. sıradan aday gösterilen Avukat Busenur Çoban, "Erkan abinin (Baş) dediği gibi öncelikle iki hedefimizin olduğunu düşünüyorum. İlki, kurtuluş. İkincisi, kuruluş. Önce Erdoğan'ı göndereceğiz, sonra da solun sosyalistlerin güçlü olduğu bir üke kurarız. Desteğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

1. sıradan aday gösterilen Doç. Dr. Hakan Koçak, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan akademisyenlerden. Koçak, TİP'in kurucusu Behice Boran'ın resmini göstererek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Behice Boran, benim meslektaşımdır, sosyologdur. Benim yoldaşımdır, sosyalisttir. Benim kaderdaşımdır, kendisi bir barış mücadelecisidir. Bursa doğumludur. Onun partisinde, onun doğduğu şehirde, onunla aynı idealler uğruna verilen bir mücadele için bulunduğum bu toplulukta hem gururluyum hem de mutluyum. Türkiye İşçi Partisi, dünyada ve Türkiye'de bütün insanların eşit bir biçimde yaşamasını istiyor, bunun için kuruldu. Beni cezbeden TİP'in sloganıydı. "İnadını al da gel" diyordu. Sosyalistler inatçı insanlar. En zor dönemlerde bile sosyalistler üzerinde baskılar yoğunlaştırılsa da idealistleri uğruna inatlarını sürdürürler."

Özelleştirmelerle ilgili konuşan Koçak, "Kamuculuktan uzaklaşmanın toplum için bir yıkım olduğunu gördük. Kamucu bakıştan uzaklaşmanın en son depremde de gördüğümüz gibi çok acı insani sonuçları olduğunu bizzat tecrübe ederek gördük. 90'larda özelleştirmeye karşı inat etmekle haklıydık. İyi ki bize marjinal muamelesi yapılan zamanlarda da inadımızı sürdürmüşüz. Şimdi ötesine geçiyoruz. Şimdi 'biz kanacağız' dediğimiz bir noktaya geliyoruz" diye konuştu. Koçak, bir Supermen'e ihtiyaç olmadığını "Muhteşem olan sıradan insanların bir araya gelerek verdiği mücadeledir" sözleriyle aktardı.

İşçi sınıfı hareketini geliştirmek, güçlendirmek için Bursa'da sendikalaşma üzerine çalışmalar yaptığını ifade eden Koçak, "Mücadelemizi daha geniş bir toplulukla Bursa'da devam ettireceğiz. Hepimize yolumuz açık olsun" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.