SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefetten İsveç'te Kur'an yakılmasına tepki: Amacı iyi biliyoruz

Muhalefet partilerinin liderleri İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu saygısızlığın amacını iyi biliyoruz. Lanetliyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muhalefetten İsveç'te Kur'an yakılmasına tepki: Amacı iyi biliyoruz

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasına muhalefet partilerinin liderlerinden tepki geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

'HAYAT REHBERİMİZE SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdai "İslomofobi ve ırkçılığı besleyip büyütenler ve bunlardan beslenenler, açıkça nefret suçu işlemektedir! İsveç’te, büyükelçiliğimiz önünde hayat rehberimiz, kitabımız Kur’an-ı Kerîm’e yönelik alçakça saldırı gerçekleştirenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum!" dedi.

'İSVEÇ HALKININ ÇOĞUNLUĞU DESTEKLEMİYOR'

İsveç'teki Müslümanlara sağduyu çağrısında bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İsveç’te ırkçı ve İslam karşıtı dürtülerle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını şiddetle telin ediyorum. İsveç’teki Müslüman dostlarıma da sesleniyorum: İnanıyorum ki İsveç halkının çoğunluğu bu radikal fikirleri desteklemiyor, sağduyunuzu kaybetmeyeceğizi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.