SON DAKİKA
Hava Durumu

Müberra Akgün: Hayalimizdeki ülke için çalışacağız

CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı olan Müberra Akgün CHP İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasıyla görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Müberra Akgün: Hayalimizdeki ülke için çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Aday Adayı Müberra Akgün düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyunun karşısına çıktı. CHP İl Başkanlığında basın açıklaması yapan Akgün, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısı için büyük bir gayretle çalışacağını belirtti. Akgün, basın açıklamasının ardından 5 maddelik bir taahhütname de imzaladı.

Açıklamalarına, "Bir ülke düşünün; Yaşayan herkes mutlu ve Insanlar istediği gibi düşünebiliyor, konuşabiliyor. Herkes inancını gerektiği gibi yaşıyor. İstediği gibi giyiniyor, kimse kimseyi yadırgamıyor, yargılamıyor ve farklılığından dolayı dışlamıyor" diyerek başlayan Müberra Akgün, "Ekonomik kaygılardan uzak, emeğinin karşılığını alabiliyor, yarın nasıl bir geleceğim ve nasıl bir yaşantım olacak diye düşünmüyor ve endişelenmiyor. Kendisi, çocukları, sevdikleri için geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı taşımıyor" ifadelerini kullandı.

Müberra Akgün'ün açıklaması şöyle:

"İnsanlarımız güçlü bir irade ve ortak akılla liyakatli, dürüst ve namuslu yöneticilerle yönetiliyor. Sağlık ve eğitime önem veriliyor ve harcamaların tamamı devlet tarafından karşılanıyor.

Enerji de, sanayileşme de ve her türlü üretimde dışa bağımlılık azalıyor, üretim ve iş gücü artıyor. Köylümüze, tarım ve hayvancılığa gereken önem ve destekler verilerek tersine göç başlatılıyor. Her işte üreten ve kendi kendine yeten bir ülkede yaşanıyor. İhracatımız artıyor, ithalatımız azalıyor. Milli gelirimiz üretime paralel olarak sürekli artıyor ve insanlarımızın refah seviyesi yükseliyor. İşsizlik azalıyor ve en aza indiriliyor.

Kadınlar toplumun her alanında aktif rol alıyor ve üretime katkıda bulunuyor. Çocuklar mutlu, gençler gelecekten umutlu, iş ve gelecek kaygısı olmadan yaşıyor.

Kadınlar erkek şiddetine maruz kalmıyor, ilgili yasalar taviz verilmeden uygulanıyor ve caydırıcı oluyor.

Devletimizin değişmez ilkeleri olan laik, demokratik, hukuk devleti olmanın yanında, 'Yurtta sulh, dünyada sulh' ilkesi ile kimseyi ayrıştırmayan ve ötekileştirmeden içte ve dışta insanların barış içinde yaşadığı çağdaş bir ülke istiyoruz.

Sadece ben değil, tabi ki hepimiz böyle bir ülke hayal ediyoruz.

Bu hayalin gerçekleşmesi için bu güne kadar, bir gazeteci olmanın da verdigi avantajla çeşitli gazetelerde yazılar ve makaleler yazarak, söyleşiler yaparak, dergiler çıkartarak ve ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında öncü görevler alarak çalışmalarımı sürdürdüm.

Toplumun her kesiminin; gelecek kaygısı olmadan insanca, demokrat, daha özgür ve daha adil bir ülkede yaşayabilmesi için bu güne kadar çeşitli platformlarda mücadele etmiş bir ülke sevdalısı olarak, 11 senedir Cumhuriyet Halk Partisi'nde ve bağlı çalışma gruplarında çalışmalarımı sürdürmekteyim.

Bugün; 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden büyük bir zaferle çıkarak, ülkemizin ve insanlarımızın geleceği için çok önemli adımlar atacağına inandığım partimde milletvekili aday adayı olarak karşınızda bulunmaktayım.

Seçimlerde; Mensubu bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olması için, şehrimizde yaşayan her kesimden destek ve oy talep ederek partimin en yüksek oy oranına ve milletvekili sayısına ulaşması için büyük bir gayretle çalışacağım. Sonrasın da, yüce Mecliste görev alarak projelerimi ve düşüncelerimi Bursa ve ülkem adına hayata geçirmek istiyorum.

'Yine baharlar gelecek' sloganı ile çıktığımız bu yolda, istedim ki baharı sizlerle birlikte karşılayalım. İstedim ki, bu seçimde el ele, omuz omuza güç birliği yapalım."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.