SON DAKİKA
Hava Durumu

Mithat Sancar: Parlamentoda hedeflerin gerisinde kaldık

HDP ve Yeşil Sol Parti liderleri seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili stratejik bir karar aldıklarını ve bu kararın seçmenleri tarafından benimsendiğini gördüklerini aktaran HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, parlamentoda ise hedeflerinin gerisinde kaldıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mithat Sancar: Parlamentoda hedeflerin gerisinde kaldık

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın seçim sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

HDP Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada ilk söz alan Çiğdem Kılıçgün Uçar, açıklamasına seçmenlere teşekkür ederek başladı. Hedeflerine tam olarak ulaşamadıklarını belirten Uçar, sonuçları başarı olarak göremeyeceklerini söyledi. Uçar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçimlerde önümüze koyduğumuz hedeflere tam olarak ulaşamadığımızı belirtmek istiyoruz. Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır. Seçim startının verildiği ilk günden bu yana her gün siyasi saiklerle gözaltı ve tutuklama operasyonuna maruz kalan partimizin çalışmaları linç girişimleriyle durdurulmak istenmiştir. Türkiye’nin seçim iklimine girdiği günden beri Kobanî Kumpas Davası ve HDP Kapatma Davası ile siyasetimiz denklem dışına çıkarılmak istenmiştir. Bu davalarla başlayan süreç, seçime doğru tam bir baskı iklimine dönüşmüştür. Kapatma Davası, Demokles’in Kılıcı misali Türkiye’de eşit ve adil seçim yarışını engellemiştir. Milyonlarca seçmenimizin iradesine kumpas ve kapatma davasıyla ipotek konmak istenmiştir."

Uçar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmış olmasını partinin bütün kurullarında değerlendirerek, buna ilişkin çalışma programlarını en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. 

SANCAR: HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDE OLDUĞUMUZ ORTADA

Uçar'ın ardından söz alan Mithat Sancar ise ilk sonuçlara göre 'belli kayıpları olduğunu' söyledi. Hedeflerinin gerisinde kaldıklarını kaydeden Sancar, şöyle devam etti: "Bunun da bütün yönleriyle kurumlarımızda tartışılacağını bir kez daha söyleyelim."

Sancar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İtirazlarımız var, bu itirazlar nasıl sonuçlanacak onları göreceğiz. YSK’nin bütün verileri açıklandıktan sonra milletvekili sayımızın artması ihtimali de var buna rağmen bizim önümüze koyduğumuz hedeflerimizin gerisinde olduğumuz ortada. Bunun da bütün yönleriyle kurumlarımızda tartışılacağını bir kez daha söyleyelim. Bu oy kaybının çeşitli nedenleri olabilir. Mazeret değil ama seçimlere zor şartlarda girdiğimiz biliniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili stratejik bir karar aldık. Bu kararın seçmenimiz tarafından benimsendiğini ve hayata geçirildiğini görüyoruz. Bizim bu kararımız cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk türde cumhur ittifakı lehine sonuçlanmamasını sağlayan en önemli unsur olmuştur. İkinci tur önümüzde ise seçmenimizin partinin politik strateji kararlarına bağlılığı bunda belirleyici faktör olmuştur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.