SON DAKİKA
Hava Durumu

Koalisyonlardan şikayet ediyorlar ama seçim öncesi koalisyon kuruyorlar!

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Varank, Meral Akşener'in 'Bu memlekette en rahat dönem koalisyonlar dönemiydi' sözlerini hatırlatarak, "Koalisyonu getirmeye çalışanlara müsaade etmememiz lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Koalisyonlardan şikayet ediyorlar ama seçim öncesi koalisyon kuruyorlar!

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Varank, Karacabey Meydanı'nda halka hitap etti. Varank, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Bu memlekette en rahat dönem koalisyonlar dönemiydi' sözlerini hatırlatarak, "Belki Meral Akşener sırça köşkünde bakanlık yapıyordu ama bu millet terörden inim inim inliyordu" diye konuştu. Varank'ın bu sözleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle seçim öncesinde kurulan çok sayıda partinin biraraya gelmesiyle kurulan ittifakları akla getirdi. Çünkü bu ittifaklar da bir tür iktidar koalisyonu özelliği taşıyor.

Karacabey Meydanı'na "Kapadokya" renkli Togg ile gelen Varank, vatandaşlara hitabında, "Hamdolsun bu millet de 21 senedir Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duruyor ve biz diyoruz ki bu hizmet kervanının devam etmesi lazım. İnşallah hep birlikte önce Karacabey'i sonra Bursa'yı kalkındırmamız lazım. Bunun yolu 14 Mayıs'tan geçiyor." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, bu hizmet mücadelesinin kolay olmadığını belirterek, "Bir yandan bu ülkede vesayetle mücadele ettik, birtakım güçlerin bu ülkeye tahakküm etmesiyle mücadele ettik, bir yandan da bu ülkeye layık olduğu hizmetleri kazandırmak için gayret ettik. Buraya Türkiye'nin otomobiliyle geldik. Togg'u gördünüz mü? Beğendiniz mi? Togg'un hikayesi bizim bu ülkedeki hizmet mücadelemizin hikayesi." ifadelerini kullandı.

"Koalisyonu getirmeye çalışanlara müsaade etmememiz lazım"

Muhalefetin ekonomiden ve projelerden anlamadığını dile getiren Mustafa Varank, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın yoluna devam edeceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karşımızda bir yıkım ekibi var. Bu yıkım ekibi gözünü öyle karartmış ki eski Türkiye'yi tekrar gündeme getirmeye çalışıyorlar, koalisyonları gündeme getirmeye çalışıyorlar. Bu yedili koalisyonun bir tane ortağı var Meral Akşener. Geçen gün çıkmış utanmadan ne diyor biliyor musunuz? 'Bu memlekette en rahat dönem koalisyonlar dönemiydi' Biz hastane kuyruklarını çok iyi hatırlıyoruz. Terörün kol gezdiği zamanları çok iyi hatırlıyoruz. Belki Meral Akşener sırça köşkünde bakanlık yapıyordu ama bu millet terörden inim inim inliyordu. Her gün bombalar patlıyordu. Onun için bu koalisyonu getirmeye çalışanlara müsaade etmememiz lazım."

"Türkiye Yüzyılına hep birlikte ilerleyeceğiz"

Koalisyon dönemlerini bilmeyen gençlere bunların iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Varank, sözlerini şöyle noktaladı:

"Gençlere şunu söylememiz lazım; 'Size vadettikleri koalisyon.' Recep Tayyip Erdoğan ne vadediyor? TEKNOFEST kuşağını vadediyor. İHA'ları, SİHA'ları, Togg'u yapan mühendisleri vadediyor. Onun için gençlerin önüne hangi lider vizyon koyuyorsa gençlere onu çok güzel anlatmamız lazım. Bu eski Türkiye kalıntılarını, koalisyonu getirmek isteyenleri tarihin çöplüğüne gönderelim. Emin olun bu ülkenin geleceği çok farklı olacak. Bu ülkenin ufku daha aydınlık olacak. Kardeşliğimiz daha da pekişecek ve ondan sonra kararlılıkla Türkiye Yüzyılına hep birlikte ilerleyeceğiz. İnşallah Türkiye Yüzyılını bizim evlatlarımız, gençlerimiz inşa edecek."

Konuşmaların ardından Bakan Mustafa Varank, ilçe meydanındaki tezgahın başına geçip pişirdiği lokmaları vatandaşlara dağıttı.

Varank'a, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti milletvekili adayları ve çok sayıda partili eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.