SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki açıklamaları çok tehlikeli, böyle muhalefet olmaz'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Amerika’ya gidip, 'Ukrayna’dan yana olmalıyız’ demek; ‘Biz ABD'den yana olmalıyız’ demek. Bunu çok tehlikeli buluyoruz. Böyle muhalefet olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2022 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2022 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki açıklamaları çok tehlikeli, böyle muhalefet olmaz'

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde esnaf ve halkla buluşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin, "İkinci Dünya Savaşı'na Türkiye'yi sokmamış, denge politikasını gözetmiş bir genel başkanın partisinin başındaki zat, Amerika'ya göz kırpıyor." dedi.

İnce, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tutumunun Türkiye'nin lehine olduğunu söyledi.

Amerikancı ya da Rusçu olmadıklarını, farklı bir siyasi parti kimliğinde yollarına devam ettiklerini belirten ince, şöyle konuştu:

"Doğru bildiğimize 'doğru', yanlış bildiğimize 'yanlış' diyoruz ama gidip Amerika'da 'Ukrayna'nın tarafında olmalıyız' deyip, Türkiye devletinin tarafsız, ara bulucu politikasını yerle yeksan etmek, Amerika'ya göz kırpmak, bunu çok tehlikeli buluyoruz. Amerika'ya gidip 'Ukrayna'dan yana olmalıyız' demek, Yunanistan'daki üslerden yana olmak demektir. Güneyimizdeki YPG/PKK'dan yana olmak demektir. Bunu çok tehlikeli buluyoruz. Böyle muhalefet olmaz. Biz yerli ve milli muhalefetten yanayız. Erdoğan'ı desteklemiyoruz. Erdoğan'ın politikalarına şiddetle karşıyız ama Ukrayna-Rusya savaşında yürütülen tarafsız kalma, arabulucu rolüne soyunma memleketimizin lehinedir. İkinci Dünya Savaşı'na Türkiye'yi sokmamış, denge politikasını gözetmiş bir genel başkanın partisinin başındaki zat, Amerika'ya göz kırpıyor."

Muharrem İnce, İznik ilçesinde cuma namazını kıldığı Orhan Camii'nden (Ayasofya) ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı sizce kim olmalı?" sorusu üzerine İnce, "Onu bilmiyorum ama Memleket Partisininkini kastediyorsan üyeler seçecek, büyük ihtimal Muharrem İnce olacak." yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçilme ihtimalinin sorulması üzerine İnce, "Bende barometre yok. Bu yalancı anket şirketleri gibi de bir şey söyleyemem. Öyle bir yorumda bulunmak istemem" yanıtını verdi.

'Mehmet Ali Çelebi konusu doktorların işi'

İnce'nin gündeminde partisinden ayrılıp AK Parti'ye geçen Mehmet Ali Çelebi de vardı. İnce, bu konuda şunları söyledi:

"CHP'den istifa etti, bizim partimiz Memleket Partisi'nde yola devam kararı aldı. Sonra bizden de istifa etti, AK Parti'ye gitti. Birincisi biz partiyi kurduğumuzda bir MYK toplantısında dedim ki; Memleket Partisi'ni payanda olmak için kurmadık. Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı ile köşeye oturalım, 3-5 milletvekili pazarlığı yapalım diye kurmadım. Biz bunu tek başına seçimi kazanacak cumhuriyetçi, Atatürkçü, yurtsever bir parti olmak için kurduk. Ama her şeye rağmen asla Cumhur İttifakı ile olamayız. Çünkü 20 yıldır bu memleketi çok kötü yönetiyorlar. O günden sonra Mehmet Ali Çelebi gönül bağını önce benimle kopardı. Çok kısa süre içinde de istifa etti. Demek ki o aklından geçiriyormuş zaten. Bizim aklımızdan bunlar hiç geçmediği için. Yazık üzülüyorum sadece. Yani Ergenekon, Balyoz sürecinde Silivri mahkemelerinde ona en çok destek olanlardan birisiydim. Tabii ki ona değil, tüm bozuk düzene karşı çıkmak için yaptım bunları. Bugün olsa yine yapardım. O yüzden burada ceza aldım. Yargılandım. O FETÖ'cü hakimlere, savcılara karşı direndiğimiz için yargılandım. O günlerde Silivri'nin önlerinde miting yaparken, yargılanırken, diretirken, FETÖ'cülere karşı, sonra bir şey oldu. Sayın Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu. Bunu milletvekili yaptı. Yani o günlerde de Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben bu Ergenekon Davası'nın savcısıyım' diyordu. Sayın Çelebi'ye şunu söylemek isterim; seni Silivri zindanlarında savunan Muharrem İnce'nin yanında olmadın, seni milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmadın, 'Ben o davanın savcısıyım' diyen Tayyip Erdoğan'ın yanında oldun. Bu siyasetle açıklanamaz, bu olsa olsa doktorların işi olur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.