SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Atatürk Havalimanı' videosu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havalimanı” notu ile paylaştığı videoda "Atatürk Havalimanı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu'ndan 'Atatürk Havalimanı' videosu

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepimizin kalbinde derin yara bırakmış bir mesele hakkında içinizi ferahlatacak bir müjde için karşınızdayım. Konu Atatürk Havalimanı. İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanını havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz. Bize istikbalin göklerde olduğunu öğreten Ata’mızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak.” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Atatürk Havalimanı” notu ile paylaştığı videoda şu açıklamalarda bulundu:

“Merhaba sevgili halkım, bugün izninizle gençlere seslenmek istiyorum. Hayatımın en büyük projelerinden birini bugün gençleri açıklayacağım.

Hepimizin kalbinde derin yara bırakmış bir mesele hakkında içinizi ferahlatacak bir müjde için karşınızdayım. Konu Atatürk Havalimanı. Bu havalimanı, birçoğumuz yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerde kullandığımız, sevdiklerimize veda ettiğimiz ya da onları karşıladığımız anılarla dolu bir yer olarak hatırlıyoruz. Oysa Atatürk Havalimanı, daha önceki adıyla Yeşilköy Meydanı, Türk havacılık tarihinde çok önemli bir yere sahip. Yeşilköy’ün kökleri 1911-12’de kurulan Tayyare Mektebi’ne dayanır. Türk havacılığının öncüleri ve Kurtuluş Savaşı kahramanları Vecihi Hürkuş’lar, Ahmet Ali Çelikten’ler, Mehmet Fazıl Beyler ve daha niceleri hep Yeşilköy Tayyare Mektebi’nde yetişmiştir. Şimdi adını propaganda için kullandıkları insanların yetiştikleri o okulu yok ettiler. Türk havacılığının ve vatanımızın savunmasındaki en temel unsurlardan olan hava kuvvetlerimizin doğduğu ve büyüdüğü yerdir Yeşilköy. Densizler, böyle bir yerin pistlerini kırdı. Diğer pistleri de kendileri için özel havalimanı olarak kullanıyorlar. Ne ala memleket değil mi? Halkı kov, kendin için havalimanını gasp et.

Şimdi bu üzücü tabloyu temelden değiştirecek müjdeye gelelim. Sürekli düşündüm, Atatürk yaşasaydı oranın ne olmasını isterdi? Atatürk’ün havacılık vizyonu nasıl olurdu? Atatürk hep öngörülüydü, Atatürk vizyonerdi, Türk milleti için hep daha iyisini, daha ilerisini isterdi. Bugün Atatürk yaşasaydı havacılıktan anladığı sadece uçak mı olurdu? Tabii ki hayır. O geleceğin yüzyılına hazırlık yapardı. Elon Musk‘ın kendi başına uzayı kolonize etmesine gönlü elvermezdi.

Biz de onun vizyonu doğrultusunda, tam da bunu yapacağız. İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanını havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz. Bize istikbalin göklerde olduğunu öğreten Ata’mızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak.

Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için, başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le yapacağız. Lütfen gençler, gidin Google’a bu isimleri yazın, ne cevherlerimiz var bu dünyada görün. Uzay meraklıları bilir, Özmen ailesinin yönetimindeki SNC şirketi, NASA’nın en önemli projelerinde kritik ürün ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri‘nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir. Amerikalılar bizim evlatlarımızdan, bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyorlar. Kendileriyle konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Biz kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Bu pistlerde bunları yapacağız.

Ha bir hayalim daha var. SNC şirketi uzayda aynı zamanda habitatlar kuruyor. Bu habitatlarda araştırmalar yapılıyor. Mesela kanser araştırmaları uzayda yürütülüyor. Hayalim, Canan Dağdeviren’le Eren Özmen’in birlikte, bu konuda Türkiye için çalışmalarıdır. Canan Dağdeviren’le MIT’de tanıştım ve buluştum. Onu da mutlaka Google’da aratın, onu da göreceksiniz, onu da tanıyacaksınız.

Büyük şeyler yapacağız, çok büyük ve güzel şeyler yapacağız sevgili halkım. Bu Şampiyonlar Ligi, Türkiye için çalışacak. Bunu da, Atatürk’ün sizlere emanet ettiği bu vatanda sizler için yapacağız. Genç arkadaşlarım unutmayın, sizler için yapacağız. Bu hamleyle yurtdışına giden beyinleri ülkemizde tutacağımız gibi tersine beyin göçünün kıvılcımını da başlatmış olacağız.

İlginç bir bilgi daha vererek bitireyim. SNC’nin geliştirmekte olduğu en kritik ürünlerden olan Dream Chaser uzay mekiği 2015’te Marslı filminde kullanılmıştır. Türkiye’nin kendi Dream Chaser’ları da olacak.

Ha şunu da söyleyeyim, bunlar devlet projesi olacak. Bay Kemal asla bunları parti propagandasına döndürmeyecek. Bizim iktidarımızda devlet devlet olacak, parti de parti. Herkes yerini bilecek.

Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum sevgili genç arkadaşlarım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.