SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: İktidar kendi kuyusunu kazıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Nebati'nin "Bu sistemden dar gelirliler zarar görüyor" sözlerine ilişkin, "Bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı var olan sistemden dar gelirlerin zarar gördüğünü, onun dışındaki kesimlerin zarar görmediğini itiraf ediyorsa ve bu zarar aynen devam ediyorsa, fakirin fukaranın korunması konusunda hiçbir önlem alınmıyorsa, bu iktidar kendi kuyusunu kazıyor demektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2022 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2022 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu: İktidar kendi kuyusunu kazıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Geçen hafta Konya çiftçilerle görüşme yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, çiftçiye elektriği ücretsiz vermeceğinin sözünü verdiğini ve bunu güneş enerjisi panelleriyle sağlayacağını aktardı. Kendisine SADAT'ın sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz hayatta olduğumuz sürece, son Cumhuriyet Halk Partili hayatta olduğu sürece, ayakta olduğu sürece, mücadele ettiği sürece, SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin, asla korkmayın. Çünkü biz Kuvayımilliyeciyiz" ifadelerini kullandı. 

"Benim mücadele ettiğim alanlardan birisi de uyuşturucu baronları" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar en büyük desteği saraydan alıyorlar, iktidardan alıyorlar, onlarla fotoğraflar çektiriyorlar. Evlatlarımızı zehirleyen bu uyuşturucu baronlarına da sözümdür: İktidarımızda bütün uyuşturucu baronlarının saltanatına son vereceğiz. Onların burunlarından fitil fitil getirmezsem, bana da Kemal demesinler."

"Enflasyonu yapan sensin"

TÜİK'e enflasyonu düşük göstermesi için baskı yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Enflasyonu düşük göstermek ne demektir? İşçiye düşük maaş vereceğim, emekliye düşük maaşı vereceğim, dul ve yetime düşük maaş vereceğim, memura düşük maaş vereceğim... Düşük maaş vermek için baskı kuruyorlar. Namuslu olanlar, düzgün olanlar, ahlaklı olanlar bıraktılar işi, "biz bu vebale ortak olmayız" dediler. Enflasyonu yapan sensin, enflasyonu büyüten sensin, gerekçe arayan sensin. "Hiçbir günahı olmayan memurun, işçinin, emeklinin, dul yetimin hakkını nasıl ellerinden alırım, onlara nasıl daha düşük aylık veririm" diye oturup, TÜİK'e müdahale ediyorsun. Buna karşıyız, bunu da düzelteceğiz." diye konuştu. 

"CHP eski CHP değil, siz eski siz değilsiniz"

Muhafazakar genç kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Gezi Olayları dolayısıyla bu ülkenin annelerine, bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz. Yarın döner, bunlar size de hakaret ederler. Ama biz şuna inanırız: Cennet, anaların ayakları altındadır ve kadına saygı duyarız. Efendim, "CHP diyecekler, bize hep gelip CHP'yi kötülediler" diyecekler. Şuna inanmanızı isterim: CHP eski CHP değil, siz eski siz değilsiniz. Artık beraberiz, artık birlikteyiz; aynı değerleri savunuyoruz, aynı değerleri savunmaya devam ediyoruz. Buna da inanmanızı isterim."

"Zalim sarayında oturur, halkı görmezmiş"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Bu sistemden dar gelirliler zarar görüyor" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İtiraf... Önce kutlamak lazım, yani gerçeği ifade ediyor. "Bu sistemden dar gelirliler zarar görüyor, onlar kaybediyor" diyor bu sistemden. "Onlar bizim sorunumuz değil" diyor. Bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı var olan sistemden dar gelirlerin zarar gördüğünü, onun dışındaki kesimlerin zarar görmediğini itiraf ediyorsa ve bu zarar aynen devam ediyorsa, fakirin fukaranın korunması konusunda hiçbir önlem alınmıyorsa, bu iktidar kendi kuyusunu kazıyor demektir ve biz bu iktidarı hep birlikte göndereceğiz ve tepedekini de emekli edeceğiz inşallah, emekli edeceğiz. Zalim sarayında oturur, halkı görmezmiş. Halkı gören, halkı için çalışan kişiye saygı duyarız ama sarayında oturup bir elin yağda bir eli balda, etrafındaki insanlarla birlikte fakirden alıp, bir avuç tefeciye dünyanın kaynağını aktarıyorsan, senin bu memlekete hiçbir faydan artık olamaz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.