SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Dünya Türkiye gerçeğini gördü

Kılıçdaroğlu: Taksim Gezi Parkı. Damla damla doldu bardak. İnsanlar kendi kentlerine sahip çıkmak istediler. Umudumuz olan çocuklar bunlar

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu: Dünya Türkiye gerçeğini gördü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'yla dünyanın Türkiye gerçeğini gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "İlk kez dünyanın gözünü açıldı. Dünya Türkiye gerçeğini gördüler. Baskı var diyorduk, aydınlar hapiste diyorduk, gazeteciler hapiste diyorduk. Doğru değil bunlar diyorlardı. Aşama aşama bütün dünya gerçeği öğrendi" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Baskıcı bir yönetim anlayışı var'

"Sevgili dostlarım hepinize hoş geldiniz diyorum. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Baskıcı bir yönetim anlayışı var. Türkiye'yi esir almak istiyorlar. Kendi tutsakları haline getirmek istiyor. Ama CHP olduğu sürece kimse demokrasinin önünde engel olamaz.

'Gezi olayının iki yönü var'

Gezi Parkı olayının iki yönü var. Birinci yönü şu, 2010 referandumu ile başlayan, 2011 kanun hükmünde kararnamelerle devam eden bir süreç. Bu süreçte yargı iktidar tarafından tahakküm altına alındı. TBMM açıkken, kanun hükmünde kararlar çıkarılarak saygınlığına gölge düşürüldü. Defalarca uyarmamıza rağmen, demokraside bunlar dememize karşı, ben bildiğimi okurum anlayışını egemen kılmaya çalıştılar. Yargıyı siyasallaştırdılar. Özel yetkili mahkemelerle kendisine karşı duranların tamamını hapislere attılar. Toplumu susturmak istediler.

'Üçüncü evreye geçtiler'

Yandaş sendikalar, iş adamları oluşturdular ve üçüncü evreye geçtiler. Sendikaları susturdular, yandaş sendikaları oldu. Medyayı susturdular yandaş medya oldu. Sadece bir sendikadan örnek vermek isterim size.

'Yüzde 770 artan bir sendika var'

AKP döneminde yüzde 770 artan bir sendika var. Bir memur sendikası. Bu anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Onları alıp siz bu sendikaya üye olacaksınız, olmazsanız size gereğini yaparım diyen bir anlayışı biz kabul etmeyiz.

ABD'ye İngiltere'ye Brüksel'e gittiler, gittikleri her yerde biz demokrasiyi getirmek istiyoruz, vesayetçi rejimden biz bıktık dediler. Takiyye kültürünü bilmeyen batılılar da bunlara inandılar. Dediler ki, önümüzde engel var CHP, onlar özgürlükten yana değil. Biz adım atıyoruz onlar engelliyorlar. Onlar hep beraber iktidarı alkışladılar.

'Damla damla doldu bardak'

Bravo dediler, şu CHP var ya CHP Türkiye'ye demokrasi gelecek siz engel oluyorsunuz dediler. Taksim Gezi Parkı. Damla damla doldu bardak. İnsanlar kendi kentlerine sahip çıkmak istediler. Umudumuz olan çocuklar bunlar.

Bu çocuklara devletin acımasız yüzünü gösterdiler. Biber gazıyla, copla, hatta silahla, TOMA'larla, sopalarla üzerine yürüdüler. O gencecik çocuklara saldırı yapıldı ve bütün Türkiye ayağa kalktı.

'Toplum patladı'

Öyle bir noktaya Türkiye'yi getirdiler ki, yargıyı kuşattınız, sivil toplumu yok ettiniz, medyayı perişan ettiniz. Yazarlar kendilerine oto sansür uyguladılar. Aydınlar köşelerine çekildi. Sonra başka sürece geldiler. Doğrudan sokaktakilere müdahale etmeye geldiler.

Ülkenin başbakanı öyle bir noktaya geldi ki Türkiye'de kadınların kaç çocuk doğuracağına ve bu kadınların nasıl doğuracağına karar verir oldu. Bunun üzerine toplum patladı. Gezi Parkı'yla küçük bir alanda nefes almaya başladılar.

'Dünya gerçeği gördü'

76 ilde destek verdi. İlk kez dünyanın gözünü açıldı. Dünya Türkiye gerçeğini gördüler. Baskı var diyorduk, aydınlar hapiste diyorduk, gazeteciler hapiste diyorduk. Doğru değil bunlar diyorlardı. Aşama aşama bütün dünya gerçeği öğrendi.

Bu süre içinde CHP olarak, milletvekilleri olarak hiçbir zaman olayların içinde olmadık. Halk hareketiydi bu. Destek olmaya çalıştık. Bunlar eylem yapıyorlar, bu gencecik çocuklarımızı dinleyin dedik. Bu çocukların bir derdi var.

'Onu dinleyen noktaya getirdiler'

Ben dinlemem diyordu. Dinleyeceksin arkadaş sen. Nitekim onu dinleyen noktaya getirdiler. Ama bu süre içinde bizim uyarılarımız oldu provokasyonlara gelmeyin diye. En büyük provokatörü açıkladık, bu ülkenin başbakanı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.