SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Adaletin olmadığı devlet yıkılır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de adaletin olmadığını ileri sürerek, "Askeri öğrencileri sokağa salan komutanlara ne yaptılar? Hiçbir şey. Dayısı olan çıkıyor, parası olan çıkıyor. Adaletin olmadığı bir devlet yıkılır. Çünkü adalet mülkün temelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu: Adaletin olmadığı devlet yıkılır

Bazı ziyaret ve toplantılar için Bursa'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

Türkiye'nin 24 Haziran'da sandığa gideceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, herkesin bu seçimde önemli sorumlulukları olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin bir şekliyle asgari müştereklerde buluşmak zorunda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'nın kurulmasının temel nedeni de bu. Demokrasi, huzur ve çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak için bir araya geldik, gelmek  zorundayız. Sizlerin zorunluluğu içinde bulunduğunuz grubu şu veya bu biçimde aydınlatmak. Bir şey çok önemli; karamsarlığa asla ve asla hakkımız yoktur. Umutsuzluğa kapılma gibi bir hakkımız yoktur. Eğer bu ülkede Milli Kurtuluş Savaşını başlatanlar en zor koşullarda başarıya ulaşmışlarsa, bu ülkenin sivil toplumu, meslek kuruluşları başarıya ulaşmak zorundadırlar. Hep beraber başarıyı yakalamak zorundayız." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Başarı için mücadele ederken kimlik farkını, inanç farkını, yaşam tarzını asla sorgulamayacağız. Kim olursa olsun, demokrasiyi, hukuku, adaleti mi savunuyor, daha iyi bir eğitim düzeni, herkesin karnı doysun, her yerde huzur, herkesin işi ve aşı olsun mu istiyor, o zaman bir araya gelip ortak ses çıkaracağız. Mesleklerimiz farklı olabilir. Kimimiz işçi, emekli, mühendis olabilir. Hayatın her alanında şu veya bu şekilde yer almış olabiliriz. Ortak paydamızı büyütüp, sahip çıkmak zorundayız. Nedir ortak payda? Az önce rozet taktığım köydeki kardeşlerimiz eğer dışlanıyorsa, onlara sahip çıkmak bizim namus borcumuzdur. Onlar köylerinde rahat yaşamak, doğa bozulmasın istiyorlar. 'Yüz yıllardır burada yaşıyoruz' diyorlar. Onların huzurunu bozmaya kimin ne hakkı var? Hem memlekette huzur isteyecek hem de insanları rahatsız edeceksiniz, bu doğru değil. Birinci maddemiz sorumluluk ve sorumluluğun gereğini yapmak. 

'Bugün Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok'

İkinci maddemiz demokrasiye sahip çıkmak. Bu ne demektir? Eğer bir vatandaş ister STK'nın başında, meslek kuruluşunun başında, ister Esnaf Kefaret Kooperatifine, ister TOBB'a, ister TMMOB'a üye olsun, nerede yer alırsak alalım demokrasiyi savunacağız. Eğer bir engelli, çiftçi, işçi, sanayici haksızlığa uğramışsa, o haksızlığı özgürce dile getirmenin rejimi demokrasidir. Bu yoksa kimse korkudan uğradığı haksızlığı dile getiremez. 

Bugün içinde yaşadığımız tabloya bakalım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bugün Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok. Bunu söyleyince kızıyorlar. Peki soru şu; kişilerin can ve mal güvenliği nasıl sağlanır? Bunun dünyada bilinen bir yolu var. Yargı bağımsızsa, yani hakim bir yerden talimat almadan hukukun üstünlüğüne göre vicdanına göre karar veriyorsa, orada yargı bağımsızdır.

Kılıçdaroğlu, Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) düzenlenen üye katılım törenine katıldı

'Bank Asya'nın kuruluşuna izin veren adama hiç dokunmadılar'

Bank Asya'nın önünden geçen adamın görevine son verdiler. Bank Asya'nın kuruluşuna izin veren adama hiç dokunmadılar. Erleri 33 kez ağırlaştırılmış müebbete mahkum ettiler komutanlara hiçbir şey yok. Bu mudur adalet? Askeri öğrencileri sokağa salan komutanlara ne yaptılar? Hiçbir şey. Dayısı olan çıkıyor. Parası olan çıkıyor. Adaletin olmadığı bir devlet yıkılır. Çünkü adalet mülkün temelidir. 

'Şu anda medyanın yüzde 90'ı hükümet tarafından kontrol edilmektedir'

Demokrasilerde dördüncü güç medya. Medya halkın gözü kulağıdır. Gücü denetler medya. Medya güç tarafından kontrol ediliyorsa halk doğru bilgilendirilmez. Şu anda medyanın %90'ı hükümet tarafından kontrol edilmektedir. Bir adaya günün 24 saati ayrılıyor. Belki yakında uyuduğunu da verecekler. Sayın İnce 2-3 saat diğer adaylar hiç gösterilmiyor. Meral Hanım yok mu yani? Temel Bey yok mu? Doğu Bey yok mu? Onlar da çalışıyorlar. Eşit şartlarda olması lazım. Birini on kilometre öteye koyuyorsun. Buyrun yarışın diyorsun. Sonra da dönüp dünyaya bizim ülkemizde demokrasi var diyeceksiniz. Dünya inanıyor mu hayır.

'Para büyük değil, ben bunu biliyorum'

25 Haziran'da en düşük emekli aylığı bin 500 lira olacak. Bugün 200, 300, 500 lira emekli aylığı alanlar var. Ayda 400 lira ile o emekli geçinebilir mi? Bin 500 lira vereceğiz. Para büyük değil, ben bunu biliyorum. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yine birer maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Biliyorum büyük rakam değil ama yaptığımız hesaba göre bu rakamı verebiliyoruz. Vergiye tabi olmayacak. İş dünyasına da bir yük getirmeyecek. Bin 500 liranın altında emekli aylığı alan sayısını biliyor musunuz? 1 milyon 644 bin kişi bin 500 liranın altında emekli aylığı alıyor. Arada bir derim ya 'Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok' diye. Gerçekten bunların yatacak yeri yok."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.