SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kestel'de spor tesisini TÜGVA'ya peşkeş çektiler'

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, spor tesisini Müftülüğün elinden alıp TÜGVA’ya tahsis etti. Tanır'ın kararı muhalefetteki partilerin sert tepkisine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kestel'de spor tesisini TÜGVA'ya peşkeş çektiler'

AKP döneminde TÜGVA’ya peşkeş çekilen kamu binalarına Kestel Kale Mahallesi’ndeki spor tesisi de eklendi. Kestel Belediyesi'nin kararı muhalefetin tepkisine yol açtı. CHP, İYİ Parti, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin Kestel Meydanı’nda gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında AKP’li Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın tutumu eleştirilerek, spor tesisinin Kestel’in ortak değeri Kestel Belediyespor’a kiralanmak yerine TÜGVA adlı yandaş vakfa tahsis edilmesi kınandı.

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü, Deva Partisi Kestel İlçe Başkanı Turgay Erdoğmuş, Gelecek Partisi Kestel İlçe Başkanı Gökhan Arabacı ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Seda Bozdağ Güzelkaya’nın da katıldığı toplantıda açıklamaları ilçe gençlik kolu başkanları yaptı.

MUHALEFET BASTIRDI, MHP’Lİ ÜYELER BİLE RET OYU VERDİ AMA…

Kestel Belediyesi’nin Kale Mahallesi’ndeki spor tesisinin aylık sadece 200 lira bedelle TÜGVA’ya devri, Kestel Belediye Meclisi gündeme alınmıştı. “Kestel Belediyesi’nin aylık 200 liraya ihtiyacı mı var? Böyle gülünç kira bedeli olmaz” diyen CHP ve İYİ Partili belediye meclisi üyelerinin itirazı üzerine aylık kira bedeli yine çok düşük bir rakam olan 2 bin liraya yükseldi. MHP’li belediye meclis üyeleri de oynanan oyunu gördükleri için CHP ve İYİ Partili üyelerle birlikte bu tesisin TÜGVA’ya tahsisine ret oyu verdiler. Ancak AKP’li üyelerin oyları ile muhalefetin oyları berabere çıkınca, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın başkanlık oyuyla eşitlik bozuldu ve bu tesis TÜGVA’ya devredildi. Kira bedelini 200 liradan 2.000 liraya yükseltmek zorunda kalan Belediye Başkanı Önder Tanır’ın aradaki farkı cebinden ödeyeceğini söylemesi ilçede günün konusu oldu.

“BU VAKIF, KESTEL İLÇEMİZE GÖZ KOYMUŞ DURUMDA”

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Gençlik Kolları Başkanı Batıkan Altınyıldız, TÜGVA’nın bilinen en önemli özelliğinin, kamu kurumlarına ya da AKP’li belediyelere ait binaların, bedelsiz ya çok düşük rakamlarla bu vakfa devredilmesi olduğunu belirterek, “AKP`nin arka bahçesi durumundaki bu vakıf, kamudaki personel alımlarında isim listeleri hazırlayıp torpil uygulanmasıyla da tanınıyor, biliniyor. TÜGVA’nın önerdiği isimlerin devletin önemli makamlarına getirildiğini, TÜGVA’nın istediği atamaların ‘kul hakkı yedik’ üzüntüsü bile duyulmadan sorgusuz sualsiz yapıldığını da biliyoruz. İşte bu vakıf, maalesef Kestel ilçemize de göz koymuş durumdadır” dedi.

Altınyıldız şöyle konuştu:

"Devredilen spor tesisi boş muydu, hayır! Bu spor tesisi Kestel Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce ve 5 yıllık bir sözleşme ile Müftülüğe kiralanmıştı. Müftülük yetkilileriyle görüştük, Kestel Belediyesi sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmiş ve şimdi de yine 5 yıllık bir sözleşme ile TÜGVA’ya kiralıyor. Peki bu ilk kez mi oluyor? Hayır! Aynı TÜGVA, Kestel İlçe Müftülüğü’nün kullandığı küçük bir proje okulunun binasına da göz koymuş, Kestel Belediyesi o sözleşmeyi de tek taraflı feshederek, binayı TÜGVA’ya vermişti. İşin özeti şudur… Müftülüğün proje okuluna kim el koyuyor? TÜGVA… Müftülüğün kiralamış olduğu spor tesisine kim el koyuyor? Yine TÜGVA… Kestel İlçe Müftülüğü’nün TÜGVA adı verilen bu vakıftan çektiği nedir? Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın Müftülükle, Diyanetle ne tür bir sorunu vardır ki, daha önce Diyanet’e kiralanmış olan tesisleri, sözleşmenin tek taraflı feshi yoluyla geri alıyor? TÜGVA gelmiş Kestel’e, Müftülüğe kiralanmış ne kadar tesisi varsa, tek tek el koyuyor. Tesisleri elinden alınan, kısacası hakkı TÜGVA ve Belediye Başkanı Önder Tanır tarafından gasp edilen Diyanet ne yapsın, İlçe Müftülüğü ne yapsın? Kime, nereye başvursun?”

“ÖNDER TANIR’I KESTELLİLERE ŞİKAYET EDİYORUM”

Belediye Başkanı Önder Tanır’ın ilçe halkının oyuyla bu göreve seçildiğini hatırlatan CHP Kestel İlçe Gençlik Kolları Başkanı Batıkan Altınyıldız sözlerini şöyle tamamladı:

“Kestel halkı Önder Tanır’ı Kestel Belediyesi’nin mallarını TÜGVA’ya peşkeş çeksin diye mi o göreve getirdi? Kestelliler AKP’den de Önder Tanır’dan da bu yanlışların hesabını ilk seçimde soracaktır. Belediye’ye ait kamu alanlarının TÜGVA gibi vakıflara devri ya da kiralanması yanlıştır ve kabul edilemez. Kestel’e bu yanlışı yapan Belediye Başkanı Önder Tanır’ı Kestelli hemşerilerimize şikayet ediyoruz. Kale Mahallesi’ndeki spor tesisi ile ilgili atılacak en doğru ve güzel adım; bu tesisin halka açılması, Bölgesel Amatör Lig’e yükselme amacına doğru başarıyla koşan namağlup takımımız Kestel Belediyespor’a tahsis edilmesidir. Böylece Kestel Belediyespor kulübümüz de sürekli gelir sahibi olacaktır.”

İYİ PARTİLİ UYMAZ: BU TESİS KESTEL BELEDİYESPOR’A YAKIŞIR

İYİ Parti Kestel İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ömer Can Uymaz da açıklamasında Kestel Kale Spor Tesisleri içerisindeki halı saha ve kafeteryanın TÜGVA’ya 5 yıllığına kiraya verilmesine tepki gösterdi. Bu tesisin Kestel’deki gençlere danışılmadan vakfa peşkeş çekilmesinin iktidar partisinin ayıbı olduğunu belirten Uymaz şöyle konuştu:

“75 bin nüfuslu Kestel’deki vatandaşlarımızın hakkı olan bu tesisin Kestel Belediyespor dururken bu vakfa verilmesi adaletsizliktir. Bu kiralama şekli yerine ihaleye çıkartılıp değerinde kiraya verilse, belediyemizin kasasına da gelir olurdu. Yapılan adam kayırma ve yandaş oyunlarını çok iyi görüyoruz. Halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir. İYİ Parti Kestel İlçe Gençlik Kolları Kaşkanı olarak söylüyorum; gençler olarak bizler daima Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olacağız, bilim ışığında çalışmalar yapacağız. Bu çirkin rant oyunlarının takipçisiyiz. Her şey İYİ olana kadar pes etmeden çalışacağız. Ne mutlu Türküm diyene!”

DEVA PARTİSİ: YAPILAN YANLIŞA DERHAL DUR DENMELİDİR

DEVA Partisi Kestel İlçe Başkanlığı açıklamasında ise yapılan yanlışa derhal dur denmesi istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mülkiyeti Kestel Belediyesi'ne Ait olan Kale spor tesisinin hiçbir ihale şartnamesi hazırlanmadan, 5 yıl süre ve sembolik bir ücret karşılığı kurallara uygun olmayan bir şekilde TÜGVA’ya verilmesini uygun bulmamaktayız. 1,5 yıl önce aynı tesisi 5 yıllık sözleşme ile Müftülüğe veren Kestel Belediyesi, ne oldu ki sözleşmeyi tek taraflı feshederek bu tesisi şimdi TÜGVA’ya vermek istemektedir. Buradan Belediye Başkanı Sayın Önder Tanır’a sormak istiyoruz: Canınız sıkıldıkça ihale feshedip belediyenin mülkünü istediğiniz şekilde, istediğiniz kuruma mı devredeceksiniz? Kısacası burada yapılan yanlışa en kısa sürede dur denilmesi gerekmektedir. Biz Deva Partisi Kestel İlçe yönetimi olarak, her zaman eşitlik adaletin savunucusu ve bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.