SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaamca köylüleri atık suların boşaltıldığı dereden su içiyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca Köyü’nde vatandaşlar, 15 yıldır civar köylerin atık sularının da boşaltıldığı Yarhisar deresinin suyunu içiyor. Su sorunlarının yıllardır çözülmediğini belirten vatandaşlar, hastalık tehlikesiyle yüz yüze yaşıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karaamca köylüleri atık suların boşaltıldığı dereden su içiyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca Köyü’nde vatandaşlar, 15 yıldır, civar köylerin atık sularının da boşaltıldığı Yarhisar deresinin suyunu içiyor. Su sorunlarının yıllardır çözülmediğini belirten vatandaşlar, hastalık tehlikesiyle yüz yüze yaşıyorlar.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Karaamca Köyü'nü ziyaret ettiğini belirtti. Köy sakinlerinin her an bir salgın tehlikesiyle karşı kaşıya olduklarını ifade eden Özel, "Eğer bir an önce önlem alınmaz ve kontroller yapılmaz ise sağlıksız içme suyundan kaynaklı salgın hastalıklara karşı Karaamca halkımızın çok büyük tehlike altında olduğu apaçık ortadadır" dedi.

Mahalle sakinlerinin yıllardır içme suyu sıkıntısı çektiğini söyleyen Özel, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yıllar önce bir kaynak suyundan köylerine su getirilmesi için çalışma yapıldığını, müteahhitin büyük kepçe bulamaması gibi basit bir sebeple işi yarıda bırakıp gittiğini söyleyen Karaamcalılar, 'İçme suyumuz olmadığı için köyümüzün su deposuna Yarhisar Deresinden boruyla getirdiğimiz dere suyunu boşaltıp, oradan içme suyu şebekesine veriyoruz. Koyunköy, Abadiye ve Yarhisar köylerinin yanından geçen ve bu yerleşim yerlerinin atıklarının da boşaltıldığı son derece sağlıksız olan dere suyunun, evlerimizin çeşmelerinden akması kabul edilebilir değil. Bizlere bunu reva gören bildikleri halde hiçbir şey olmamış gibi davranan yöneticilerimize diyecek söz bulamıyoruz' diyerek bizlere dertlerini açtılar."

Özel, Sağlık Bakanlığının insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe bakıldığında köyde kullanılan suyun risk oluşturduğunu belirterek sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini aktardı. Özel, "Yerleşim yerlerinde içme suyunun vatandaşlarımıza temiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasından öncelikle yerel belediyeler sorumludur. Sağlık Bakanlığı ise halkımızın tüketimine sunulan içme suyunun temiz, sağlıklı ve güvenli olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmelidir." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.