SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu milletvekili adaylığı için kolları sıvadı

29 Ocak’ta yapılacak İYİ Parti il kongresinde il başkanlığına aday olmayacağını söyleyen İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, milletvekilliğine adaylığını "Delegelerimizin teveccühü ile yeni bir görev süreci başlayacak ve o süreç de inşallah ülkemizin makus talihinin değişeceği genel ve yerel seçimleri kapsayacak" sözleriyle duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 21:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu milletvekili adaylığı için kolları sıvadı

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 29 Ocak’ta yapılacak il kongresinde il başkanlığına aday olmayacağını söyledi. Türkoğlu, “Partim ve Genel Başkanım Sn. Meral Akşener’in uygun göreceği her göreve hazırım” dedi. 

16 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Bursa İYİ Parti İl Teşkilatı Başkanlığı görevini yürüten Türkoğlu, görevinni 29 Ocak'ta yapılacak 3. Olağan kongre ile sona ereceğini söyledi. Türkoğlu milletvekili aday adaylığını "Delegelerimizin teveccühü ile yeni bir görev süreci başlayacak ve o süreç de inşallah ülkemizin makus talihinin değişeceği genel ve yerel seçimleri kapsayacak." sözleriyle duyurdu. Türkoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bursa’nın kanayan yarası neresiyse o yaraya merhem olmaya çaba gösterdik. Kısacası dert yüklü vatandaşımızın nabzı nerde atıyorsa, milletimizin canı nerde yanıyorsa orada olduk. Vatandaşımızın derdiyle dertlenmeyi dert edindik. Şunu söylemek isterim ki; Bugün İYİ Parti’de en başarılı faaliyetlere imza atan illerin başında Bursa İl Teşkilatlarımız geliyorsa, bunda yönetim kurulunu oluşturan her bir arkadaşımızın ve bu çalışmalarımızda yanımızda olan her bir dava arkadaşımızın büyük payı var."

Türkoğlu, bugüne kadar yaptıkları eylemleri şöyle sıraladı:

"Gün oldu, Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan su faturalarının yüksekliğini protesto etmek için su saatlerini BUSKİ’nin önüne bıraktık.
Gün oldu, aynı şekilde elektrik faturalarındaki fahiş zamma tepkimizi dile getirmek için akşam karanlığında gaz lambalarıyla UEDAŞ’a yürüdük.
Yeri geldi, Bursa’nın kirlilikte şampiyon yapılan havasına dikkat çekmek için gaz maskeleriyle eylem yaptık.
Yeri geldi, göreve gelirken söz verdiği 30 vaatten sadece bir elin parmakları kadarını gerçekleştirebilen Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bol sıfırlı, kapkara karneler verdik.
Gün oldu, mutfakta yangın var diyerek şehir merkezinde tencerelerde ateş kaynattık.
Gün oldu, tahta bacaklı protesto yaparak Cambaza Bakma Zamlara Bak diye haykırdık.
Yeri geldi, DownTown’daki nepotizmli soygunu kamuoyuna anlattık.
Yeri geldi, Termalköy yapacağız diyerek Betonköy projesi geliştirdikleri Tabakhaneler bölgesindeki rant girişimini, hamam taslı eylemle Bursalı hemşerilerimize anlattık.
Gün oldu, tarım arazilerinin lojistik merkez adı altında yapılaşmaya açılmasına karşı çıktık.
Gün oldu aynı şekilde mera vasfı bulunan arazilerimize cezaevi projesi yapılmak istenmesini şiddetle eleştirdik.
Gün oldu, zemin yenileme adı altında tarihi dokusu bozulmak üzere olan Koza Han’a siper olarak, Bursa adına bir restore faciasının önüne geçtik.
Ve gün oldu, daha geçen hafta Uludağ’ımızı Alan Başkanlığı kılıfı altında talana açmak isteyen rantçı zihniyeti, Valilik engeline rağmen milletimize zincirli-kilitli eylemle en çarpıcı biçimde şikayet ettik."

13 ni üye sayısının 26 bine yükseldiğini kaydeden Türkoğlu, "Ülkesiyle ve içinde yaşadığı kentin sorunlarıyla her daim dertlenmeyi ilke edinen ve hiçbir zaman siyasi ikbal peşinde koşmayan bir kişi olarak, önümüzdeki süreçte partim ve Genel Başkanım Meral Akşener’in nerede ve ne şekilde takdir edeceği her göreve hazır olduğumu ifade ediyorum." diye konuştu. Türkoğlu, Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’a, GİK Üyeleri Hasan Toktaş’a, Müberra Çakır’a, Sermin Can Özensoy’a, MDK Başkanvekili Şeyda Şahin’e, divan üyelerine, yöneticilere ve partililere teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.