SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti İl Başkanı Hasanoğlu: TÜİK'in amacı maaş zammını aşağıya çekmektir

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, asıl amacın Temmuz’da yapılacak maaş zamlarını aşağıya çekmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 14:20
Kaynak: Bülten
https://www.bursaport.com
İYİ Parti İl Başkanı Hasanoğlu: TÜİK'in amacı maaş zammını aşağıya çekmektir

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, rakamların gerçeği yansıtmadığını, asıl amacın Temmuz’da yapılacak maaş zamlarını aşağıya çekmek olduğunu söyledi. Hasanoğlu, “Kemer sıkma politikası yine dar gelirli vatandaşımızın sırtına yüklenecektir” dedi.

Seçim sonrasında ekonomide, “rasyonel politikalara dönüş” adı altında, geçmişte yapılan bariz yanlışlardan dönülmeye çalışıldığını, bunun da faturasının geçim sıkıntısı yaşayan halka çıkacağının anlaşıldığını belirten Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Bizim görevimiz her zaman olduğu gibi yine gerçekleri dile getirmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyonu açıklamasında, her zaman olduğu gibi yine Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)’ın verileriyle büyük bir çelişki içine girdi" diyen İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun açıklaması şöyle:

"TÜİK, mayıs ayında tüketici fiyat endeksini bir önceki aya göre yüzde 0.04, yıllık bazda da yüzde 39.56 olarak açıklarken, ENAG'ın, doğalgaz fiyatının değişmediği varsayımıyla açıkladığı verilerine göre ise mayıs ayında enflasyon yüzde 7.35, yıllık bazda da yüzde 109.01 oranında artış gerçekleşti.

Bu verilerin de öncekiler gibi gerçekçi olmadığı yine gün gibi ortaya çıktı. TÜİK’in; oranları hesaplarken, doğalgaz fiyatları için 'sıfır fiyat' yöntemini uygulaması tam anlamıyla bir kandırmacadır.
Çünkü doğalgazın hanelere ücretsiz sunulması; vatandaşın üzerinde sürekli olarak artan enflasyon yükünü azaltma amacını taşıdığı açıklanmıştı.

Kimse kimseyi kandırmasın, başta et ve süt ürünleri ile ekmek olmak üzere temel gıda maddelerinde yükseliş sürmektedir. Sadece patatesin bile Mayıs’ta zam şampiyonu olduğunu söylememiz, TÜİK’in hesaplarının başka bir şeyi amaçladığını ortaya koyuyor.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verileri, bu gerçeği açık biçimde gösteriyor.

ENAG’a göre, Mayıs ayında enflasyon yüzde 7.35 artarken, yıllık artış yüzde 109.01 oranında gerçekleşti. Ocak-mayıs dönemi enflasyon oranı ise yüzde 38.96 oldu.

Bu durum TÜİK’in asıl amacının, Temmuz’da yapılacak işçi, memur, asgari ücret ve emekli zamlarını mümkün olduğu kadar aşağıya çekmek olduğunu cümle aleme göstermiştir.

Anlaşılan o ki; Yeni dönemde ‘rasyonel politikalara dönüş’ zorunluluğu adı altında, kemer sıkma önlemleri alınacak, olan yine dar gelirli vatandaşlarımıza olacaktır. Bize düşen ise muhalefet sorumluluğumuz gereğince, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimize her zaman gerçekleri dile getirmektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.