SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmet Karaca: Uludağ eteklerinde çöplük istemiyoruz

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Kayapa-Kuruçeşme kırsalında yapılmak istenen Batı Bölgesi Entegre Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi Projesi’ne tepki gösterdi. Karaca, "Uludağ eteklerinde çöplük istemiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2022 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2022 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsmet Karaca: Uludağ eteklerinde çöplük istemiyoruz

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapa-Kuruçeşme mahalleleri kırsalında yaklaşık 2 milyon metrekare alan üzerine Entegre Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisi kurulması planlanıyor. Projeye tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bu projenin yeri doğru değildir. Geniş katılımlı bilimsel çalışmalarla bu proje için yer belirlenmelidir. AKP nerede bir yeşil alan görse talan etmeye kalkışıyor. Uludağ eteklerinde çöplük istemiyoruz” dedi.

Beraberinde Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve Büyükşehir Meclis Üyesi Remzi Çınar ile birlikte projenin yapılmasının planlandığı Kayapa-Kuruçeşme kırsalında incelemelerde bulunan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından; 2015 ve 2020 yıllarında iki farklı şirket aracılığıyla hizmet satın alma yöntemi ile yaptırılan ‘Bursa Entegre Katı Atık Yönetim Planının Revize edilmesi ve Entegre Katı Atık Tesisleri ile Aktarma İstasyonları için Alternatif Proje Alanları Yer Seçimi Raporları’ dikkate alınarak Kayapa-Kuruçeşme mahalleleri kırsalında yaklaşık 2 milyon metrekare alan üzerine Entegre Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisi kurulması planlanıyor. Tek taraflı kısır bakış açısıyla hazırlanan, kent dinamiklerinin dışarıda bırakıldığı projelerin yol açtığı zararları yıllarca yaşadık gördük."

“KAYAPA-KURUÇEŞME KIRSALINDAKİ PROJE RİSKLİ”

Akademik odalara, ilgili sivil toplum kuruluşlarına, uzman kişilere danışılmadan alana yapılacak tesisin teknik özelliklerini ve teknolojisini çalışma metodolojisini, uzun vadede tesisin kente, yerleşim bölgelerine, doğal yaşama olası etkilerini dikkate almadan yapılan tüm çalışmaların yanlış olduğunu belirten Karaca, "Kentin ve nüfus yoğunluğunun daha uzağında olması gereken bu proje, kente yakın bir lokasyonda ve Uludağ eteklerine yaslanarak yapılmaya çalışılıyor. Bu proje Uludağ yamaçlarında yapılmamalıdır. Topografyası, araç geliş-gidişi ve trafiğe etkisi, su havzalarına muhtemel etkisi göz önüne alınmalıdır. Alinur Aktaş’ın bu proje için yer seçimini yanlış buluyoruz. Yıllardır kötü yönetilen, hatalı karar ve uygulamalarla sorun yumağına dönüştürülen Bursa’nın yeni bir kambura daha ihtiyacı yok." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.