SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce: Yandaş kanallar, TRT yalan yanlış bilgi verebilir

İzmir'in ardından Ankara'da düzenlenen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingine yüzbinlerce vatandaş katıldı. İnce, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili manipülasyon yapılacağı iddialarıyla ilgili, "Seçim akşamı o yandaş Anadolu Ajansı, yandaş kanallar, TRT yalan yanlış bilgi verebilir, sakın moralinizi bozup sandıkları terk etmeyin." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce: Yandaş kanallar, TRT yalan yanlış bilgi verebilir

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi İzmir'den sonra Aknara Tandoğan Meydanı'nda da yüzbinlerce kişi karşıladı. Coşkulu kalabalığa seslenen İnce, seçmenlerden sandıklara sahip çıkmasını, moral bozucu yanlış bilgilerle asla sandıkları terketmemelerini istedi.

Alana gelişinde vatandaşları eşi Ülkü İnce ile selamlayan İnce, sözlerine, "Küllerimizden yeniden doğduğumuz şehir Ankara, milli müdafaanın cefakar şehri, Seymenlerin şehri Ankara, mütevazı Çankaya'dan muhteşem Cumhuriyeti kuran Ankara. Bozkırın yeşile, cehaletin bilime dönüştüğü Ankara. Bağımsızlık ruhun ilk yeşerdiği şehir Ankara." diyerek başladı.

Ankara'da bugün 106'ncı mitingini düzenlediğini belirten İnce, Tandoğan Meydanı'nın ucu bucağının görünmediğini, alandakilerden birbirlerini sıkıştırmamalarını istedi.

"Bu 3 kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim"

"Şimdi Allah'ın izniyle, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğimde neler yapacağımı anlatacağım." diyen Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"Önce şunu söyleyelim, Pazar günü ben yok, sen yok, o yok, biz var biz. Şimdiden söylüyorum, ben 50 günde evimde ya 2 gece yattım ya 3 gece. Yarın akşamdan itibaren sıra sizde. Pazar sabahı geç kalmayın, okulların bahçesinde yatın cumartesi akşamı. Pazar günü acıkmayın, Pazar günü uykunuz gelmesin, hasta olmayın. Pazar günü oyunuzu kullandınız, okulun bahçesinde dur, ayrılma. Sonra ilçe, il seçim kuruluna. Pazar günü sabah Yalova'da oyumu kullanıp doğru Ankara'ya geleceğim."

İnce, "Bakın 3 kurum: Biri Anadolu Ajansı, biri TRT, öbürü de YSK... Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olacağımı biliyorum. Bu 3 kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim. Bağımsız, tarafsız bir yargıya göndereceğim." dedi.

İnce'den CHP'ye 'sahte broşür' skandalına sert tepki

İnce, CHP Ankara Gençlik Kolları yazısıyla basılan sahte broşürleri sert tepki gösterdi. Ankara'da bugün bazı kişiler tarafından üzerinde CHP logosu basılan broşürler dağıtıldığını öğrendiğini aktaran İnce, bunların gerçeklikle ilgisi olmadığını bildirdi.

Muharrem İnce, "Üzerlerine, 'Herkes için CHP, biz gelince türbana son' yazmışlar. Bunu yazan ahlaksıza sesleniyorum, terbiyesize sesleniyorum, bunu yazan namussuza sesleniyorum, bunlar sahtekar, bunlar yalancı, bunlar bırak Müslüman olmayı, bunlar insan bile değil. Bu broşürlerin benimle ve CHP ile hiçbir ilgisi yoktur, bunlar paçavradır." diye konuştu.

Başörtüsü gibi bir sorunları olmadığını vurgulayan İnce, "Benim cumhurbaşkanlığımda istediğin yerde başörtünü tak, ister evinde, ister sokakta, ister devlet dairesinde tak, korkmadan tak. Böyle bir derdimiz yok." dedi.

"Bu, hastalıklı bir yapıdır, tek adam dayatmasıdır"

Dünyada Ankara gibi başka bir başkent olmadığını kaydeden İnce, Ankara'dan yurt dışına THY ile değil, AnadoluJet'le gidildiğini aktardı.

Muharrem İnce, "Benim cumhurbaşkanlığımda başkent Ankara'yı kimse cezalandıramaz, Ankara'ya THY çalışacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni sistemde devletin yönetim şemasını açıkladığını bildiren İnce, alandaki ekrandan söz konusu şemayı gösterdi.

İnce, "Şurada cumhurbaşkanı güneş, etrafında da yalakaları, uyduları. Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok. Dünyada böyle bir şirket yönetimi yok, dünyada böyle bir organizasyon şeması yok. Bu, hastalıklı bir yapıdır, tek adam dayatmasıdır. Bu tek akılla Türkiye'yi yöneteceğim demektir. Kampüs değil külliye diyor, ama şemaya yazmış "Finans ofisi", kampüse külliye diyen adam finans ofisi yazmış. Emin olun ne yaptığını bilmiyor. Yanındakileri değiştirdi, olmadı, bakanlarını değiştirdi olmadı, Çankaya Köşkü'ne değiştirdi olmadı, sen değiştiğin zaman her şey değişecek." diye konuştu.

"Türkiye'de yangın var"

"Türkiye'de yangın var, o, 'İtfaiye teşkilatını değiştireceğim' diyor." ifadesini kullanan İnce, seçilmesi durumunda önce yangını söndüreceğini belirtti.

Muharrem İnce, şöyle devam etti:

"Buradan 81 milyona söz veriyorum, Ankara'da kamu görevlileri hiçbir şekilde tedirgin olmayın, seçimi ben kazanacağım, devlet de tıkır tıkır işleyecek, hiç merak etmeyin. Layıkıya o göreve gelenler, sağcısı, solcusu... Ben bu işlerle ilgilenmiyorum, ilgilendiğim tek şey 'siz o işi biliyor musunuz, bilmiyor musunuz.' Şu andaki mevcut yönetime ilavelerim olacak. Girişimciliği ilave edeceğim, Sanayi ve Girişimcilik Bakanlığı kuracağım, esnafı ilave edeceğim, Ticaret ve Esnaf Bakanlığı kuracağım."

"Atatürk Orman Çiftliği'ne Saray yaptın, ne millet bahçesi!"

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisi arasında bir köprü polemiği bulunduğuna işaret eden İnce, "Demirel'in yaptığı köpründen gidiş geliş 11 lira. Erdoğan'ınkinden gidiş 114, geliş 114 lira. Demirel'in yaptığı bayramda bedava, Erdoğan'ınki parayla. Dün bana diyor ki 'Paran varsa geç, ne konuşuyorsun.' Sayın Erdoğan, ben milletvekiliyim, benim param var, ben geçerim de kamyoncu nasıl geçecek, benim derdim kamyoncu, o nasıl geçecek? 'Parası olan geçsin' diyor. Yakında şunu derse şaşırmayın, 'Parası olan hastalansın.' Hatta 'Parası olan yaşasın' derse şaşırmayın. Bu kafadaki bir adamdan kurtulmamız lazım. Millet Bahçesi yapıyormuş, mübarek sen dünyanın en büyük milet bahçesinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği'ne saray yaptın, ne Millet Bahçesi." açıklamasında bulundu.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "yerli ve milli" olmaktan söz ettiğini ancak bununla alakası olmadığını söyledi.

İnce, "Mesela 1699'dan 1922'ye kadar 223 sene Osmanlı hep toprak kaybetti, Osmanlı 223 sene kaybetti, 1923'te Mustafa Kemal Paşa ilk kez toprak kazandı. Cumhuriyet döneminde ilk kez toprak kaybettik, Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'ni kaybetti, Erdoğan, Türkiye'yi Washington'dan, Brüksel'den yönetiyor, ben Ankara'dan yöneteceğim." dedi.

"Bu seçimde kimse kaybetmeyecek"

Bu seçimde kimsenin kaybetmeyeceğini belirten İnce, şunları söyledi:

"Solcular, muhafazakarlar kaybetmeyecek. Kürtler, Aleviler, başı kapalılar, başı açıklar kaybetmeyecek. Kadınlar, erkekler kaybetmeyecek, gençler kaybetmeyecek. Annelere sesleniyorum, çocuklarınıza iyi eğitim vereceğiz, onlara yabancı dil öğreteceğiz, yurt dışına gönderip tecrübelerini artıracağız. Topraklarımızdan bereket fışkıracak. Okullarımız nitelikli-niteliksiz diye ikiye ayrılmayacak. İşsizliği yüzde 5'in altına düşüreceğiz, bütün bunları yapabilmek için bir yorgun adama değil, bir taze kana ihtiyaç var."

Muharrem İnce, 2003'te Başbakan seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık milletvekilleri lojmanlarda oturmayacak, halkın arasında oturacak" dediğini, kendilerinin de bundan umutlandığını aktardı.

İnce, "Bütün millet alkışladık, gitti Subayevleri'nde oturdu, milletvekilleri lojmanlarını da kapattı. 'İyi, güzel' dedik, sonra bir baktık Çankaya Köşkü'nü de beğenmedi, bin 150 odalı saray yaptırdı. İstanbul'da 5 saray, Marmaris'te 300 odalı saray yaptırdı. Sarayperest. Ankara'dan açıklıyorum, Allah'ın izni milletin isteği ile cumhurbaşkanı olduğumda Marmaris'teki yazlık sarayı engellilere vereceğim. Bu artık halkın adamı değil, o artık kibirli biri." değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem İnce , Erdoğan'ın artık "yorgun, heyecansız ve insanlara tepeden bakan" biri olduğunu belirterek, bugünlerde bazı yardımları kaldıracağı yönünde dedikodular yapıldığını aktardı.

İnce, doğum yardımı, gebelik yardımı, dul maaşı, şartlı eğitim yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakım yardımı, fakir muhtaç yardımı gibi yardımların kaldırılmasının söz konusu olmayacağını vurgulayarak, "81 milyonun huzurunda söz veriyorum, bu yardımlara asla dokunulmayacak. Temmuz'un sonuna kadar bunların tamamına 100'er lira zam yapılacak." dedi. 

"48 saat içinde OHAL kalkacak"

İnce, 100 günde yapacaklarını anlattı:

"48 saat içinde OHAL kalkacak. Merkez Bankası 100 gün içinde bağımsız hale gelecek. PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edeceğiz. Passolig'i hemen kaldıracağız. Suriye'ye büyükelçi atayacağız. 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Tarafsız, bağımsız, etkin yargı için en hızlı düzenlemeleri yapacağız.

Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere Askeri okulları açacağız. Polislere, öğretmenlere, hemşirelere 3600 ek göstergeyi vereceğiz. Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak tanımlayacağız.

100 gün içinde Avrupa Birliği'nin başkentlerini turlayacağım. Avrupa Birliği hedefimiz öncelikli hedefimiz haline gelecek. Hangi üniversiteyi bölmüşse o üniversiteyi yeniden birleştireceğiz. Okullar için zorunlu bağış kalkacak. Türkiye'de hiçbir sınav paralı olmayacak. Üniversite öğrencilerine 500 TL gençlik bursu 500 TL cumhuriyet bursu vereceğiz.

24 Kasım'da öğretmenlere 1 maaş ikramiye vereceğiz. Mülakatı kaldıracağız, mülakat varsa torpil vardır. Bazı mesleklerde zorunlu mülakat oluyorsa onu da video kaydına alacağız.

Mazot çiftçiye 3 TL olacak, asgari ücret 2200 TL olacak, en düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında 1 asgari ücret ikramiye vereceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların sorununu 100 gün içinde çözeceğiz.

Çocuk bezinde KDV %18, 100 gün içinde çocuk bezindeki KDV'yi indireceğim."

"Erdoğan gelirse ne olur?"

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pazar akşamı önünde iki seçenek var. Erdoğan gelirse ne olur? İnce gelirse ne olur?

Erdoğan gelirse, faizler yükselir, piyasalarda panik artar, beton ekonomisi devam eder, dolar yükselir, Suriyeliler gelmeye devam eder, telefonların dinlenmeye devam eder, korku düzeni devam eder, kindar nesiller yetiştirir...

İnce gelirse, üretim artar, faiz düşer, dolar düşer, kardeş nesiller yetişir, Suriyeliler evine döner, beyin göçü durur, bağımsız mahkemeler gelir, mutfak nefes alır. Soğan doları geçmiş hala ustayım diyor."

"Saray'a doğru bi seslenelim belki duyar"

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrısını yineleyerek, "Saray'a doğru bi seslenelim belki duyar. Erdoğan diyorsun ki ben liderim sen çıraksın. Bak Erdoğan, yarın akşam son akşam, cesaretin varsa, yüreğin varsa, bilgin varsa gel yarın akşam çık televizyona karşıma. Yarın akşamüzeri olur, seçim yasağı gelmeden. Sana son teklifim. Benim yarın büyük İstanbul mitingim var, Ankara olmuş 2 milyon kişi, İstanbul 5 mi olur 6 mı bilmiyorum. İstiyorsan yarın mitingimi bile iptal ederim senin için, gel karşıma çık bir televizyonda tartışalım." dedi.

İnce'den TRT'ye sitem

İnce, TRT'ye sitem ederek, şunları kaydetti:

"Kampanyada 50 günde TRT Erdoğan'ı 181 saat göstermiş, Muharrem İnce'yi 15 saat göstermiş, Meral Akşener'i 3 saat göstermiş, Temel Karamollaoğlu'nu 1 saat göstermiş, Selahattin Demirtaş'ı 32 dakika göstermiş, Doğu Perinçek'i 38 dakika göstermiş. Seni yargılamayacağız da kimi yargılayacağız TRT?

Bu iş ikinci tura kalmayacak, pazar günü hallediyoruz! Pazartesi sabahı bir işim daha çıktı, terziye uğramam lazım. Tam 7 kilo verdim, bütün pantolonlarım düşüyor. 

O yandaş medyayı boşverin siz, onlar pazartesiden sonra bu garibanın kapısını çalacaklar siz merak etmeyin. Yeni dönemde en fazla duyacağınız sözcüklerden birisi "kalite" olacak, hastane yapıyor hemşire yok, yol yapıyor kalite yok. Diğer duyacağınız sözcük, "huzur" olacak, "barış" olacak."

"Barışacağız, hemen barışacağız. Büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz." diyen İnce, vaatlerini şöyle sıraladı:

"Türkiye'de bir Denizli'de bir Bursa'da bir İstanbul'da moda tasarım akademisi kuracağız.

Erdoğan size kemer sıktırıyor, ben devlete kemer sıktıracağım. Bir ülkede faiz artıyorsa yoksullaşıyorsun demektir, evinin değeri düşüyor demektir, şirketinin değeri düşüyor demektir, arsanın değeri düşüyor demektir. İşte yeni dönemde Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında ilkemiz şu olacak: Kimseyi ayırmayacağız, devletin parasını savurmayacağız.

Halkını bilen, hakkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Korkmayan bir Türkiye olacağız, iş adamı korkmayacak, öğrenci korkmayacak, akademisyen korkmayacak, kadınlar korkmayacak, çocuklar korkmayacak, kuşlar korkmayacak, dereler korkmayacak! Her yasama yılının başında, o yıllık icraatımın hesabını, cumhurbaşkanı olarak yaptığım harcamaların hesabını, kişisel mal varlığımın hesabını vereceğim.

Okulda bilim, camide ibadet, kışlada görev ve liyakat olacak. Camiye, okula, kışlaya siyaset asla girmeyecek."

"Yandaş Anadolu Ajansı yalan yanlış bilgi verebilir"

Ankaralılara teşekkür eden İnce, "Bu sıcakta buralara geldiniz, hakkınızı helal edin. (Helal olsun sesleri...) Ben de size pazar günü zafer vadediyorum hiç merak etmeyin. Hiçbir taşkınlık istemiyorum, hiçbir kötü slogan olmasın. Ankaralılar, 1.meclisin önünde hazır olun. O yandaş Anadolu Ajansı yalan yanlış bilgi verebilir, sakın moralinizi bozup sandıkları terk etmeyin. Söz mü? Tamam mı?" dedi.

Muharrem İnce'ye gelin-damat sürprizi

İnce konuşmasını yaparken mitingine gelen gelin ve damat dikkatinden kaçmadı.

Gelin ve damadın numarasını arkadaşlarına aldıran Muharrem İnce, "Mitingime bebekler geldi, hastalar geldi, engelli kardeşlerim geldi, ama gelinle damat ilk kez geldi. Beni çok mutlu ettiniz, Allah mesut etsin sizi. Gelinle damadın telefonunu alın arkadaşlar, cumhurbaşkanı olunca evlerine kahve içmeye gelecem" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.