SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce: Seçim ikinci tura kaldı kaçarı yok!

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Seçim ikinci tura kaldı, kaçarı yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce: Seçim ikinci tura kaldı kaçarı yok!

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'na çağrıda bulundu. İnce, “Bu seçimin ikinci tura kalacağı belli, gelin birbirimizi incitmeyelim. İncitmezsek oyları diğer tarafa aktarmak kolay olur. Ama kamplaştırırsak, kutuplaştırırsak zor olur. Ben ısrarla barış eli uzatıyorum” dedi.

“Seçim ikinci tura kaldı, kaçarı yok” iddiasında bulunan İnce, “Şu 35 günü iyi değerlendirirsem ben kalacağım, ikinci tura, ikinci tura kaldığımda da seçimi alacağım. Sokakta bunu görüyorum” ifadesini kullandı.

tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan Muharrem İnce dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Memleket Hareketi'ni 4 Eylül 2020'de de başlattığını ve 3 yıldır ülkeyi gezdiğini belirten İnce, "Önümüzdeki seçimlerde 'cumhurbaşkanı olmak istiyorum' dedim. Sonra parti kurduk. Kuramazsınız dediler kurduk, örgütlenemezsiniz dediler örgütlendik, seçimlere giremezsiniz dediler girdik, yüzde 1 oy alırsınız dediler, şimdi yüzde 7-8-10 demeye başladılar. Barajı geçemezsiniz diyorlardı, şimdi barajı da geçseniz oy bölersiniz diyorlar" dedi.

"İftiranın ardı arkası kesilmiyor"

İnce, şunları söyledi:

"İttifak görüşmeleri var, 13 kere toplandılar. Kılıçdaroğlu; Milli Yol Partisi, HDP, Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet'e, Davutoğlu, Babacan'a gitti. Baştan kazanacak aday dediler, Akşener 'sen kazanamazsın' dedi masadan kalktı, tekrar oturdu. Bir sürü olaylar oldu. Kimse bizimle iletişime geçmedi. Ne oldu? Ben imza toplamaya başladım. Toplayamazsın dediler topladık, bu sefer AK Partililer yardım etti dediler. İftiranın ardı arkası kesilmiyor. İmzayı topladıktan sonra kuralar çekilecek. Kuraya 24 saat kalmış, Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'ne geldi. Sandık güvenliği, trolleri konuştuk. CHP'deki troller saldırıyor, ayıp oluyor. Birbirimize lazımız dedim. 2. tura siz mi kalırsınız ben mi bilemem dedim.

"Hiçbir art niyetim yoktu"

Bunda bir kasıt yok. Hiçbir art niyetim yoktu. Hatta Engin Altay beni aramıştı 'Kemal Bey'in kırgınlığı varsa kendisini arayayım' dedim 'yok' dedi.

"Biz ilkeler ittifakı kurabilirdik"

Dört partiden 77 kişi CHP'den aday oldu. Bu menfaat ittifakı. Biz ilkeler ittifakı kurabilirdik, gerek yoktu bu kadar ayrıntıya. CHP, İyi Parti, Memleket Partisi üçümüz beraber oturalım, ‘Atatürk, terörle mücadele, cumhuriyet, laiklik, çağdaş eğitim, sığınmacıları göndereceğiz diyelim’ dedim. Ben bunu basına söyledim.

"CHP listesini görünce içim sızlıyor"

Gerek yok bu kadar cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, milletvekili dağıtmaya. CHP listesini görünce içim sızlıyor.

(Fatih Erbakan ‘Muharrem Bey’in Millet İttifakı’na katılmaması seçimi ya ikinci tura bırakır ya da bizim kazanmamıza neden olur’ diyor. Hamza Dağ da, ‘Yüzde 10 civarı oyu var Muharrem Bey’in’ diyor.)  Ben aday olmazsam Erdoğan’ın kazanma şansı fazla.

Millet İttifakı'na çağrı

Millet İttifakı'na şunu öneriyorum, iktidardan kurtulmamız lazım. Bu seçimin ikinci tura kalacağı belli, gelin birbirimizi incitmeyelim. İncitmezsek oyları diğer tarafı aktarmak kolay olur. Kamplaştırırsak, kutuplaştırırsak zor olur. Ben ısrarla barış eli uzatıyorum.

"İkinci tura kaldığımda da seçimi alacağım"

Seçim ikinci tura kaldı, kaçarı yok. Şu 35 günü iyi değerlendirirsem ben kalacağım ikinci tura, ikinci tura kaldığımda da seçimi alacağım. Sokakta bunu görüyorum.

"Bir cumhurbaşkanı yardımcısı, 13 bakan olacak"

Bir cumhurbaşkanı yardımcısı, 13 bakan, 13 kurul olacak. Kurullar yedi kişilik olacak. 40 kişilik bir 40’lar Meclis’i oluşturacağım, her görüşten insan olacak. Maaşı olmayacak, onların oy hakkı olmayacak, görüş bildirecekler. Ben onların görüşlerini dinleyeceğim.

Biz illere, ilçelere 1 lira para göndermedik. Herkes oradaki üyelerden aidat ödüyor. 60 parti üyesi aidatımızı ödüyoruz, sekiz çalışanımız var, 30 civarında gönüllümüz var. Biz gençlerin desteklediği bir parti olduğumuz için çabuk organize oluyoruz.

"Cumhurbaşkanlığı hesabımda biriken para, 2 milyon liraya yakın"

55 bin lira var. Ben partinin bütün hesabına telefonumda görüyorum. Şu anda cumhurbaşkanlığı hesabımda biriken para, 2 milyon liraya yakın." İttifak diye bir şey yok artık. Bu iş bitti, imzalar toplanmış, kampanyamızı yapıyoruz, ben geziyorum. İkinci tura ben kalacağım diyorum, kalamazsam o zaman konuşuruz.

Işık'ın İnce'ye yönelttiği sorular ve yanıtları şöyle:

- İttifaka katılma defteri kapandı mı?
- İttifak diye bir şey yok artık. Bu iş bitti, imzalar toplanmış, kampanyamızı yapıyoruz, ben geziyorum. İkinci tura ben kalacağım diyorum, kalamazsam o zaman konuşuruz.

- Demirtaş’ı 2018’de ziyaret etmiştiniz, fikriniz değişti mi?
- 2018’de YSK beş aday açıkladı. Ben adaylara gittim, bu ülkenin YSK’sı birine ‘sen aday olabilirsin’ demişse ben ona gittim. Ben Oğan’ı da Erdoğan’ı da Sayın Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret edeceğim.

- Adaylığınız Erdoğan’ın seçimi kazanmasına sebep olursa ne yaparsınız?
- Bunu bana soracaklarına Kılıçdaroğlu’na sorsunlar. 17 parti, trilyonlarca lira para, sınırsız imkân, bununla seçim kazanamıyorsa bedeli niye ben ödeyeyim? Kılıçdaroğlu ödesin.

- Muharrem İnce'ye kim oy veriyor?
- 30 yaş altı, sandığa gitmeyenler, geçmişte AK Parti’ye oy vermiş bugün fakirleşmiş, Kılıçdaroğlu’nun anti demokratik uygulamalarından dolayı ona kızanlar, çiftçiler, öğrencilerden oy alıyoruz.

- Dünyanın konuştuğu teknolojileri Türkiye’ye getirecek kadronuz var mı?
- Depremden 2-3 sene önce en önemli beka sorununun bu olduğunu söyledim. Bunu falcılara mı sordum? Demek ki yanımda kadrolar var. Bunlar olmasa ben bu hazırlıkları nasıl yaparım?

- Emine Ülker Tarhan'a teklifte bulundu mu?
- Emine Ülker Tarhan'a teklifte bulunmadım. Tarhan siyaseti bıraktı.

Erbakan'ın sözlerine yanıt

Işık'ın, "Fatih Erbakan ‘Muharrem Bey’in Millet İttifakı’na katılmaması seçimi ya ikinci tura bırakır ya da bizim kazanmamıza neden olur’ diyor. Hamza Dağ da, ‘Yüzde 10 civarı oyu var Muharrem Bey’in’ diyor" sözleri üzerine İnce, "Ben aday olmazsam Erdoğan’ın kazanma şansı fazla" dedi. (T24)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.