SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Pılını pırtını topla, ceketini al evine git

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'ya, "Pılını pırtını topla, ceketini al evine git" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Pılını pırtını topla, ceketini al evine git

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak verilen mahkeme kararının gerekçeli kararının açıklanması sonrası açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından kamera karşısına geçen İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu Beştepe'de yazılmış bir senaryodur. Ben hiç kimseye ricacı bir telefon açmadım, açmam. Hiç kimseye kendi ailemi şikayet etmem. Bunu birçok iftirayla karşı tarafı lekelemeyle hayatını geçirmiş, bir günde partisini terk edip başka partiye gittikten sonra 180 derecede sözlerini değiştirmiş insandan anlamasını beklemiyorum. Bu şahsın zat-ı muhterem şahıs, Sayın Bakan 'Beni aradı, bana saygılarını sundu ve bu münasebetle bir iş konusunda yardım istedi' dedi. Ben şaşkınlığın böyle bir yalanla birleştiği bir anı, seviyenin bu kadar düştüğünü görmedim. Kendisiyle masada bir kez toplantı yaptım. Adalar aracının çalışabilmesi için 6 saat tartıştık. Sayın Cumhurbaşkanı telefonla toplantıya katıldı da onay aldık.

Masa dışında da 2 kez telefonla görüştüğüm doğrudur. Birinde benim çalışma arkadaşlarıma ayar verme girişiminde bulunduğu telefon konuşmamızda kendisine haddini bildirdim. Diğerinde de İSKİ'ye bir valinin geçiş iznini almak için aradığında yine yalan ve iftirayla dolu cümlelerinde kendisine iade-i cevabımı telefonda verdim. Onun için benim telefonda konuşma biçimimi en iyi bilen bakanlardan birisidir. Saygı çerçevesinde konuşan her bakanla da nasıl saygılı hitap ettiğimi de yine aynı kabinede bulunan saygın bakanlar da bilir. Onlara sorabilir. Kendisinin üslubuna hak ettiği şekilde cevabını verdim. Hiçbir belgemize cevap veremedi. Ey Sayın Bakan acizliğini milletimiz gördü. Sana tavsiyem pılını pırtını topla ceketini al evine git. Daha fazla kendini paralama. Bu zavallılığın üzerinden de ekranlar önünde gözü neredeyse buğulanacak şekilde kendini de mağduriyet sınıfına koyup o sandalyeye oturmaya kalkma. Çok mazlumun ahı var sende. Seni Allah'a havale ediyorum. Bugün tweetimde söylediğim gibi elbette ki bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a havale ediyorum." (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.