SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu: Bu seçimde Bursa’yı da alacağız, göreceksiniz

İnegöl ve Mihraplı Kent Parkı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, "Son seçimde bir aksilik yaşandı. Şimdi onu bu seçimde halledeceğiz. Bu seçimde hep birlikte Bursa'yı da kazanacağız. Göreceksiniz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu: Bu seçimde Bursa’yı da alacağız, göreceksiniz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu Bursa ve İnegöl’de konuştu. İnegöl’de sağanak yağmura aldırmadan bekleyen kalabalığa seslenen İmamoğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak “Sinan Ateş, bu vatanın değerli evlatlarından, çok kıymetli akademisyenlerinden birisiydi. Bakın, artık yeter. Eli kanlıların, bu milletin kıymetli evlatlarının hayatını almasına izin vermeyeceğiz” dedi. Aynı konuya başında Bursaspor armalı şapkayla otobüs üzerine çıktığı Bursa’da da değinen İmamoğlu, “Sinan Ateş'e yapılan bu suikastı kınıyorum. Bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket, ‘yapanın yanında kalıyor memleketi’ olmayacak. Bu memleket; hak ve hukukun, adaletin sonuna kadar geldiği bir memleket olacak. Bu memleket; adamına göre mahkeme, adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre karar memleketi olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaletin simgesi olacak. Mekanı cennet olsun Sinan Ateş'i rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Bursa milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe başkanları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak olduğu halde İnegöl’de kurulan platformda sağanak yağmur altında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, "Sizinle sabaha kadar ıslanmaya varım" dedi.

İmamoğlu’nun konuşması, satır başlarıyla şöyle:

“21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama bir arpa boyu gidemedik. Hala bize ‘cek’ hala bize ‘cak’ diyorlar. 21 yıldır yapamadınız da şimdi mi aklınıza geldi? 21 yıl önce bunlar iktidar olduğunda 16’ncı sıradaydık ekonomide. Şu anda 21’inci sıraya düştük. Bakın zannediyoruz ki her taraf kötü yok öyle bir şey. 'Hangi kangren olmuş sorunu çözdünüz' diye sorun. Hiçbir soruna çözüm bulamadılar. Bize aynı sorunları yaşatan bir hükümet durumundalar. Depreme hazırlık sorunumuz vardı, yine var, insanlarımızı kaybettik. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik yine var. 'Eskiden daha kötüydü' diyerek kendinizi avutmayın, biz buna 'Yeter' diyeceğiz. Bunun bakın bize faydası yok, geçmişin tartışmalarına da dönmek istemiyorum. Buna takılıp kalmayacağız, önümüze bakacağız, geleceğe bakacağız. Millet İttifakı bu anlayışla kurulmuştur. Çok önemli bir şey gerçekleşti. Türkiye'nin bütün temel siyasi akımları bir araya geldi. Çünkü mesele, Türkiye meselesi, mesele bu ülkenin çocukları meselesi, mesele bu ülkenin gençleri meselesi. Hepimizin refah ve mutluluk içerisinde yaşama meselesi, memleketin ilerlemesi meselesi. Topluma huzur getirmek için çalışacağız.”

'İHMAL EDİLENLER, MÜLAKATTA ELENENLER İKTİDAR OLACAK'

“İhmal edilenler, yok sayılanlar, mülakatta elenenler iktidar olacak. Emeğin karşılığını alamayanlar iktidar olacak. Ülkece ayağa kalkacağız. Devlet ne demek biliyor musunuz? Devlet, vatandaşa cücük gösteren değil, vatandaşa şefkati, adaletini, sevgisini gösterendir. Devlet, milletin emrindedir, devlet milletine hizmet eder. Kurumlar ve kurallar devlette olmak zorundadır bunu başaracağız. Bunu ekonomide, eğitimde, sağlıkta büyük atılımlar yapacağız.”

'EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN HİÇBİR İNSANIMIZ KALMAYACAK'

Ekonomi politikalarından, sosyal politikalara varıncaya kadar her hususta güçlü bir Türkiye var edeceğiz. İsraf düzenini yok edeceğiz, bizim bütçemize bereket gelecek. Evine ekmek götüremeyen hiçbir insanımız kalmayacak. Bayram alışverişi yapamayan emekli kalmayacak. Benim Cumhurbaşkanım iki ikramiye söz verdi size. Tam 15 bin lira ödeyecek. Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok, bütün sorunları çözeriz yeter ki gücümüze inanalım, kol kola olalım, omuz omuza olalım.”

'SUİKASTI YAPAN KİŞİLERİ BULMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’da Mihraplı Kent Parkı’ndaki halk buluşmasında da sözlerine Sinan Ateş suikastını kınayarak başladı. Bu konunun asla bir faili meçhul cinayet meselesi olmayacağını kaydeden İmamoğlu, yine yağmur yağışı altında konuştu.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Tabii ben bu memleketin genç bir insanına ve önemli bir akademisyenine yapılan bu suikastı, Sinan Ateş'e yapılan bu suikastı kınıyorum. Akademisyen şehidimize yapılan bu suikastı yapan kişileri bulmak 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimizin boynunun borcudur bunu bilin. Ben gittim anneciğini, babacığını da ziyaret ettim. Ailesiyle bir arada oldum. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Mekanı cennet olsun Sinan Ateş'i rahmetle anıyorum.”

'BURSASPOR’UN MESELESİNİ ŞAHSEN BİZZAT BEN ELE ALACAĞIM'

“Bursaspor niye kötü biliyor musunuz? Onun bile içine siyaset katar çevresini sarar sarmalarsan böyle olur. Türkiye'nin şampiyonluk yaşamış çok önemli bir kulübüdür. Defalarca bu şehre maç izlemeye geldim. Maçlarının o şehrin coşkusunun en yükseldiği kentlerin başındadır Bursa. Dolayısıyla bu şehirde Bursaspor'un bu duruma düşmesine çok üzüntülüyüm. Spordan anlayan birisi olarak, bu ortamda size söz veriyorum Bursaspor'un meselesini şahsen bizzat ben özellikle ele alacağım. Hem şehirde sporun çeşitliliğini ki, Bursa'da basketbol çok özel noktalara erişti sporun çeşitliliğini çok geliştireceğiz sevgili dostlar”

'BU SEÇİMDE BURSA’YI KAZANACAĞIZ'

Bir çocuğun “Başkanım” diye seslenmesi üzerine İmamoğlu, “Kurban olurum sana. Senin için buradan İstanbul’a yürürüm” dedi.

İmamoğlu'nun konuşması sırasında bazı yurttaşlar "Bursa'yı alın artık yeter" diye seslendi. İmamoğlu ise "Bursa'yı alacağız. Bakın Mustafa Bozbey başkanımız burada. Son seçimde bir aksilik yaşandı. Şimdi onu bu seçimde halledeceğiz. Bu seçimde hep birlikte Bursa'yı da kazanacağız. Göreceksiniz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.