SON DAKİKA
Hava Durumu

İddia: AK Partili adayın diploması sahte mi?

Ak Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer’in, mezun olduğu okul ile ilgili beyanının yalan olduğu iddia edildi. Dinçer’in, kamuoyuna Siyaset Bilimi’ni bitirdiğini açıkladığı Bulgaristan’daki VUZF Üniversitesinde, böyle bir bölümün bulunmadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İddia: AK Partili adayın diploması sahte mi?

İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin Erdönmez, “Elimize ulaşan belge ve bilgilere göre, Ak Parti Adayı Gökhan Dinçer’in “Siyaset Bilimi Lisans Diploması” aldığını iddia ettiği Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da bulunan VUZF Üniversitesinde, sadece Ekonomi eğitimi veriliyor” dedi.

Konu ile ilgili açıklamasında, Ak Parti adayının özgeçmişinde de beyan ettiği öğrenim durumunun şaibeli olduğunun ileri sürüldüğünü söyleyen Erdönmez, “Seçim Kuruluna da gerçekle ilgisi olmayan diploma teslim edilmişse, adaylık başvurusu da sorunlu demektir” şeklinde konuştu.

Erdönmez şunları söyledi:

“Ak Parti Mudanya Belediye Başkanı Adayı Sn. Gökhan Dinçer ile ilgili olarak ilçe başkanlığımıza ulaşan belge ve bilgiler, şok edici bir iddiayı ortaya koydu. Buna göre Gökhan Dinçer, adaylık tanıtım broşüründe Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da kurulu bulunan VUZF Üniversitesi’nin Siyaset Bölümünden mezun olduğunu ve 4 yıllık lisans diplomasına sahip olduğunu belirtiyor. Ancak yapılan araştırmalarda söz konusu üniversitenin yalnızca ekonomi bilimi alanında eğitim verdiği anlaşılıyor. Üniversiteye İngilizce olarak yazılan resmi yazıda, “Üniversitenizde Siyaset Bilimi alanında lisans ya da yüksek lisans yapma olanağı var mıdır?” sorusu sorulmuş. Verilen cevapta, ‘Hayır maalesef üniversitemiz yalnızca ekonomi bilimi alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi verilmektedir’ denilmiş. Bu durum da, Ak Parti Mudanya Belediye Başkanı Adayı Gökhan Dinçer’in, aynı üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünden mezun olduğu yönündeki beyanının doğru olmadığını ortaya koyuyor. Kamuoyunu, mezuniyeti ile yanılttığı anlaşılan Dinçer, Seçim Kurulu’na da yalan, yanlış ya da eksik bir beyanda mı bulundu? Gökhan Dinçer’in Seçim Kurulu’na verdiği diplomasında Siyaset Bilimi mezunu yazıyorsa, bu diplomanın sahte olma ihtimali çok yüksek değil mi? Diplomada Ekonomi Bölümü mezunu yazıyorsa, özgeçmişinde neden Siyaset Bilimi bölümü mezunuyum deme ihtiyacını duyuyor? Seçim Kurulu’na verdiği evraklar arasında bulunan diplomanın sahte olma ihtimali gerçek olursa, bunun hukuktaki karşılığı ve yaptırımı ne olacaktır?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.