SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Akkuş: Kendi sonunu hazırlıyor

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, "Bizi bölmeye çalışan bu karanlık zihniyet, attıkları her adım ve kurdukları her cümle ile kendi sonunu hazırlıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hüseyin Akkuş: Kendi sonunu hazırlıyor

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye" açıklamasının ülkeyi bölmeye yönelik bir hamle olduğunu ileri sürdü.

Soylu'nun talimatına ilişkin haberi aldığında Bursa'daki şehit cenazesinde bulunduğunu ve duyduklarına inanamadığını söyleyen Akkuş, "Bizleri bölücülükle suçlayan Süleyman Soylu'nun kendisinin aynı tavır içerisinde bulunması, hayret verici ve insanlıkla bağdaşmayacak bir tutumdur. PKK'yı sınırdan halaylarla geçirenlerin, Apo'yu hapiste rahat ettirenlerin, PKK ile masaya oturanların partisinin, Atatürk'ün partisine terörist damgası vurması gaflet ve dalaletle açıklanabilir" ifadesini kullandı.

Ortada yasal bir partinin bulunduğuna dikkat çeken Hüseyin Akkuş, "Yargı elinizde, İçişleri Bakanı çıkmış deyimi yerindeyse tribünlere oynuyor. Bir partinin hataları olduğunu, ülkeyi bölmeye yönelik faaliyetleri olduğunu söylüyorsunuz ve halen o parti yasal olarak Meclis'te. Eleştiriye ilk önce kendinizden başlayacaksınız. HDP Meclis'teyse, Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı olmuşsa bu kanunlar çerçevesinde suçsuzluğu ortaya koyar. Atatürk'ün partisi CHP ile uğraşacağınıza ilk önce bu konulara cevap verin. Halkı bölmek, birbirine düşürmek pahasına bu tavrı takınan bir bakan, devlet adamı değildir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın vatan sınırı içinde bulunan her canlının güvenliğinden sorumlu olduğunu hatırlatan Akkuş; "Bu halka terörü bitirme sözü veren iktidar, yitirilen her canın, hala yitirdiğimiz vatan evlatlarının asıl sorumlusudur" dedi.

'HEDEF SAPTIRIYORLAR'

Soylu'nun açıklaması sırasında Kahramanmaraş'ta şehit düşen Uzman Çavuş İsa Özkan'ın cenazesinde bulunduğunu belirten Akkuş, şöyle devam etti:

"Bizim sizin gibi protokolle işimiz yok. Biz şehidimizi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulunduk. Bu vesileyle kendisine de Allah'tan rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum. Biz en arka sırada oluruz ama yine de şehidimizin son yolculuğunda yanında oluruz. Atatürk'ün partisi CHP'nin 81 il başkanına da terörist yaftası yapıştırmak, bölücülüğün ağababasıdır. Seçim öncesi 'bu yaptıkları hiçbir şey' diyorduk. İşte geldiğimiz nokta. İçişleri Bakanı'nın bu tavrı kanunsuzluktur ve bir suç unsurudur. Bir zümreyi halka karşı kışkırtmaktır. Nitekim cenazede ne yazık ki talihsiz bir olay da yaşandı ve çelengimiz parçalandı. Bu kışkırtmaların, hedef saptırmalarının sonucudur.  Ancak şunu bilsinler ki bu vatanın her karış toprağını tıpkı atalarımızın Kurutuluş Savaşı'nda yaptıkları gibi savunmaya devam edecek ve bütün vatan evlatlarını öz evladımız gibi sahiplenmeye devam edeceğiz. Bizi bölmeye çalışan bu karanlık zihniyet, attıkları her adım ve kurdukları her cümle ile kendi sonunu hazırlıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.