SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hem müzakere yapıp hem de 'terörist başı' diyemezsin'

Selahattin Demirtaş, hükümetin çözüm süreci konusunda bir süredir hiçbir adım atmadığını hatırlatarak Roboski ve KCK çözülmeden sürecin devam edemeyeceğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Hem müzakere yapıp hem de 'terörist başı' diyemezsin'

Partisinin grup toplantısında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gündeminde Roboski ve KCK vardı. Demirtaş, hükümetin bir süredir çözüm süreci ile ilgili hiçbir adım atmadığın, parti tabanında güven kaybı oluşmaya başladığını söyledi.

Roboski'de öldürülen ailelere verilen cezaları hatırlatan Demirtaş, 'Sen kes bakalım cezanı. Bu halk bir gün size öyle bir ceza kesecek ki feleğiniz kesilecek, feleğiniz. Roboski bizim namus meselemizdir Roboski sonuca ermeden süreç işlemez, ilerlemez' dedi.

Demirtaş'ın ikinci gündem maddesi KCK davalarıydı. Demirtaş, dün görülen KCK davalarında tahliye çıkamamasını eleştirerek 'Hükümet süreci tıkamayla karşı karşıyadır. Haftalardır bunu anlatmaya çalışıyorum. Tabanımızın sürece güveni azalıyor. Cezaevinde partililer bırakılmazsa, demokratik adımlar yoksa biz de yokuz. KCK ana davası turnusol kağıdı oldu. Demokrasiye nefes aldırmayan yaklaşımla yol yürünmez' dedi.

'Hem müzakere yapıp hem de 'terörist başı' diyemezsin'

Başbakan Erdoğan'ın haftasonu gerçekleşen mitinginde Abdullah Öcalan'a 'Terörist elebaşı' diye seslendiğini anımsatarak, 'Öcalan ile müzakere yapacaksın çıkıp televizyona bölücü başı diyeckesin sormazlar mı sana sen neyin başısın' diye konuştu. Erdoğan'ı yalancılıkla suçlayan Demirtaş, '20 gündür konuşuyor, kitaplar dolusu konuşuyor yarısı yalan. Başbakanın etrafındakiler, yalanı besleyenler, yalanın işlediğine bu adamı inandırdınız. Bu kadar kasıntı yapma, bu dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı. Nimet de değilsin, kendini fasulyeden sayma" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.