SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP: Mültecilerin yoksullaştırılıp ölüme terk edilmelerini kabul etmiyoruz!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Göçmen ve Mülteciler Komisyonu ve Çocuk Komisyonu'nun Yıldırım ilçesindeki 8'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili yaptığı açıklamada "Mültecilerin yoksullaştırılıp ölüme terk edilmelerini kabul etmiyoruz!" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP: Mültecilerin yoksullaştırılıp ölüme terk edilmelerini kabul etmiyoruz!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Göçmen ve Mülteciler Komisyonu ve Çocuk Komisyonu, Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenönü Mahallesi’nde geçici koruma statüsündeki Suriyeli bir ailenin yaşadığı evde sobadan çıkan 8'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

Açıklamada, "Suriyeli mültecilere yönelik iktidar bloğunun palazlandırdığı ayrımcılık, ihmal, yok sayma, sömürü, ötekileştirme ve son kertede yoksullaştırma politikaları bu vahim olayın zeminini adım adım oluşturmuştur. Bu nedenle 8’i çocuk 9 canın hayatını kaybetmesi iktidar bloğunun bu politikalarından bağımsız değildir; bilakis söz konusu politikalarının sonucudur." ifadeleri kullanıldı.

Mülteci çocukların sağlıklı bir ortamda yaşama, barınma, sağlık, eğitim, adalet haklarının sağlanmadığı zeminde sonuç olarak çocukların yaşam hakkının ellerinden alındığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Bursa’da yaşanan bu elim olayın tüm yönleriyle derhal araştırılmasını, araştırma sonuçlarının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Bu ve benzeri olayların tekrar yaşanmaması için gerekli politikaların hayata geçirilerek başta mülteci çocuklar olmak üzere Türkiye’deki bütün mültecilerin yaşam alanları insan onuruna yaraşır bir şekilde güvenli ve yaşanılabilir hale getirilmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.