SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP kapatma davasında savunma yapmayacağını açıkladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partinin kapatılma davasına yönelik 11 Nisan'da sözlü savunma yapmayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP kapatma davasında savunma yapmayacağını açıkladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi'nde devam eden partinin kapatılma davasına yönelik 11 Nisan'da sözlü savunma yapmayacağını açıkladı. 

Kapatma davası kapsamında 14 Mart 2023'te sözlü savunma yapması beklenen HDP'nin savunma tarihinin seçim sonrasına bırakılması talebi üzerine, sözlü savunma tarihi 11 Nisan olarak belirlendi. HDP'den yapılan açıklamada, "Serbest ve adil seçimlere müdahale anlamına gelen AYM’nin bu tutumuna karşı partimiz 11 Nisan’da sözlü savunma vermeyecektir" denildi. 

HDP’nin AYM'ye sunduğu dilekçede şu ifadeler kullanıldı:

“Müvekkil partinin seçim dönemine resmen girilmiş olması, aday adaylık başvuru süreçleri, parti lansmanı, milletvekili aday tanıtımı, seçim programı, miting, toplantı ve siyasi çalışmaların yarattığı yoğunluk sebebi ile belirlenen tarihte sözlü savunmasını yapması imkan dahilinde değildir. Türkiye demokrasi ve hukuk tarihini önemli ölçüde etkileyecek olan bu davada yapılacak olan sözlü savunmanın bu yoğun çalışma süreci içerisinde yapılması mümkün olmayacaktır. Bu itibarla 11 Nisan 2023 tarihinde sözlü savunma yapamayacağımız konusunda Yüksek Mahkeme’yi bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.