SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den Gemlik'e yürüyüş kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6 Şubat’ta Yüksekova ve Kızıltepe’den başlayarak Gemlik'e yürüme kararı aldı. Yürüyüşün 15 Şubat'ta Gemlik'te sonlandırılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den Gemlik'e yürüyüş kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Ebru Günay, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve demokratik kurumların katılımıyla Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Binasında basın toplantısı düzenlendi. 

TUAD FED yöneticisi Safiye Akdağ, Gemlik'e yürüme kararına ilişkin yapılan açıklamada, 24 yıldır tek kişilik İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan'dan 22 aydır haber alınamadığını belirtti. Akdağ, "Çözüm talebimizi ortaya koymak için “Çözüm İçin İmralı’ya Yürüyoruz” şiarıyla Gemlik’e yürüme kararını almış bulunuyoruz. 6 Şubat’ta Kızıltepe ve Gever olarak iki koldan yürüyüşümüzün startını verip 15 Şubat’ta Gemlik’te sonlandıracağız. Bu yürüyüş tecride ve çözümsüzlüğe karşı bir adalet arayışıdır ve bu çabamız avukat görüşmeleri başlayana kadar kesintisiz devam edecektir." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.