SON DAKİKA
Hava Durumu

"Hani Afrin'den zeytin alınmıyordu?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye'nin Afrin'den zeytin ve zeytinyağı aldığını Tarım ve Orman Bakanının doğruladığını belirterek, "Afrin'den zeytin ve zeytinyağı alınıyor dediğimizde bizi yalancılıkla suçlamışlardı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
"Hani Afrin'den zeytin alınmıyordu?"

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın, kendisini yalancılıkla suçlayarak, "Afrin'den zeytin alındığını ispatlasın istifa ederim. İspat edemezse kendisi istifa edecek mi?" dediği CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Afrin'den zeytin ve zeytinyağı alınıyor dediğimizde bizi yalancılıkla suçlamışlardı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söylediklerimizi doğruladı ve Afrin'den zeytin alındığını kabul etti." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, zeytin hasadı başladıktan bir süre sonra seçim bölgesi Bursa başta olmak üzere, birçok yerdeki üreticilerden şikâyetler geldiğini, üreticilerin ürünlerinin alınmadığından şikayet ettiklerini hatırlattı. Şikayetler üzerine, Yalova'nın Armutlu ilçesi Fıstıklı köyüne bizzat giderek üreticileri dinlediğini ifade eden Sarıbal, "Bahçeleri gezdim. Sağlıklı, güzel bir ürün vardı. Ama toplanan ürün çiftçinin elinde kalmış, bir kısmı da dallarında toplanmayı bekliyordu. Üreticiler, ürününü saklayacak bir yer bulamadıkları için ne yapacaklarını bilemez halde bekliyorlardı." dedi.

Bu arada kendilerine, "Türkiye'nin Afrin'den zeytin ve zeytinyağı aldığı, bu nedenle zeytinin para etmediği" yönünde iddialar ulaştığına dikkat çeken Orhan Sarıbal, "Bunun üzerine TBMM Başkanlığı'na önerge olarak da sunduğumuz bir soru sorduk. Dedik ki 'Afrin'den zeytin ve zeytinyağı alındığına ilişkin bilgiler geliyor. Türkiye Afrin'den zeytin alıyor mu?' Cevap yerine havuz medyasından abuk sabuk suçlamalara muhatap olduk." diye konuştu.

"Aradan iki hafta geçtikten sonra, Tarım ve Orman Bakanı gerçeği dile getirdi ve 'Türkiye Afrin'den zeytin ve zeytinyağı alıyor' dedi." ifadelerini kullanan Sarıbal, şöyle devam etti:

"Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Afrin'den zeytin alındığına ilişkin bilgiler gizlenemez hale gelince, itiraf etmek zorunda kaldı. Bakan, 'Biz hükümet olarak PKK'nın eline gelir geçsin istemiyoruz. Afrin'de biz gelirlerin bir şekilde bize geçmesini istiyoruz, bu hâkimiyetimiz olan bölgede' dedi.

Türkiye'nin denetiminde olan bir bölgede terör örgütü nasıl 'zeytin ticareti' yapabiliyor? sorusu bir yana, madem PKK'nın eline geçmemesi için Afrin'den zeytin alıyordunuz, neden bugüne kadar bunu kamuoyundan sakladınız?

Terörle her türlü mücadeleye biz de sonuna kadar destek veririz. Madem bu gerekçe ile Afrin'den zeytinyağı, zeytin alınıyor, ülke üreticisi için de bir adım atılamaz mı? Çiftçimizin mağduriyeti giderilmesi için bir destek yapılamaz mı?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.