SON DAKİKA
Hava Durumu

'Fırıncılar, iktidarın politikalarına tepkili'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Fırıncı esnafının yaşadığı sorunların ana kaynağı iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları ve hatalı ekonomi yönetimidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2022 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2022 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Fırıncılar, iktidarın politikalarına tepkili'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalıları BESAŞ bayileri önünde insanları kuyruklara mahkûm ettiğini savundu. Karaca, "AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, ekmek kuyruğu sorunu gündeme taşıyan CHP'yi fırıncılarla karşı karşıya getirmeye dönük manipülatif haberler yaptırıyor. Yel kayadan ne alır? Kuyruklar ortada, BESAŞ bayilerinde yaşanan sorunlar ortada, fırıncı esnafının yaşadığı dertler de ortada. Fırıncı esnafının yaşadığı sorunların ana kaynağı iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları ve hatalı ekonomi yönetimidir" dedi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Fırıncılar Derneği Başkanı Hasan Çırakoğlu, yönetim kurulu üyeleri Adem Buluş, Mirza Güven, fırıncılar Yücel Gözaydın ve Arif Sancar ile kahvaltıda buluştu. Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu ile de yarın görüşmek üzere randevulaştıklarını belirten Karaca, "BESAŞ önünde yaptığımız açıklama manipüle edilerek aktarılmak suretiyle fırıncılar CHP'ye karşı kışkırtılmak isteniyor. Fırıncı esnafımızla her zaman birlikteyiz, sorunlarını da biliyoruz, çözüm için neler yapılabileceğini de değerlendiriyoruz" dedi.

"BESAŞ FABRİKALARA, ŞİRKETLERE TOPLU SATIŞ YAPIYOR MU?"

Fırıncıların sorunları arasında ilk sırayı kaçak fırınların aldığını ifade eden Karaca, fırıncıların belediyeler eliyle tedbir alınmasını talep ettiklerini söyledi. Karaca, "Özel sektör fırınlarımızın kapasiteleri bellidir. BESAŞ'ın kapasitesi de belli. BESAŞ o kapasitesini doğru kullanıp, ürettiği tüm ekmeği, kuruluş amacı doğrultusunda halkımıza sunmalıdır. BESAŞ, lokantalar, yemek şirketleri, fabrikalar ve benzeri kurum ve kuruluşlara toplu ekmek satışı yapmakta mıdır? Eğer yapılıyorsa, bu toplu satışlar BESAŞ'ın kuruluş ilkelerine aykırıdır. Bize göre bu toplu satışlar aynı zamanda BESAŞ büfeleri önündeki kuyrukların da müsebbibidir." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.